"Vasilis Torosidis "
"Vasilis Torosidis "

Bogovi su pali na teme: Grci se obrukali - Ribari upecali tri boda u Atini! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.11.14. | 22:43

Joan Edmundson šokirao je Grčku i doneo prvi trijumf Faranima nakon tri godine, Rumunima pripao čitav plen protiv Severne Irske

Vasilis Torosidis

Helenska bruka u Pireju, Rumunima derbi dve prvoplasirane ekipe! Grčka je šokirala fudbalsku Evropu porazom od Farskih Ostrva u četvrtom kolu grupe F kvalifikacija za Euro 2016. godine- 0:1, Rumunija je izbila na prvo mesto značajnom pobedom nad Severnom Irskom u Bukureštu- 2:0, dok su Mađari minimalnim rezultatom savladali Finsku kod kuće- 1:0.

Izabrane vesti

Grci za čitavih sat vremena nisu uspeli da postignu gol protiv Farskih Ostrva na iznenađenje svih prisutnih na stadionu Olimpijakosa u Pireju. Farani su sigurno mogli biti zadovoljni i tim rezultatom, ali su u 61. minutu šokirali domaćine kada je Joan Edmundson pogodio za prednost svog tima. Grčka je u nastavku imala inicijativu, veći posed lopte i više šuteva na gol protivnika, ali Heleni nisu uspeli da se spasu bruke i Farska Ostrva dolaze do najvećeg trijumfa u svojoj istoriji- 1:0.

Grčka nakon novog poraza ostaje prikucana za dno tabele sa samo jednim bodom iz četiri meča, dok su Farani  na ovaj način došli do prvih bodova od početka kvalifikacija pretekavši na tabeli večerašnje rivale, te se sada nalaze na petoj poziciji.

Rumunija je nastavila sa sjajnim igrama i nakon Grka i Finaca savladali su i Severnu Irsku. Dugo je trebalo domaćinu da slomi otpor Severnih Iraca, ali je u 74. minutu Paul Pap bombom sa desetak metara uspeo da zatrese mrežu golmana gostiju Roja Kerola i donese radost domaćim navijačima. Isti igrač postiže i drugi gol za Rumune u 79. minutu i tada je postalo jasno da će tri boda ostati u Bukureštu- 2:0.

Novom pobedom Rumunija je osvojila svoj deseti bod i izbila je na čelo tabele grupe F, dok Severna Irska ostaje na devet bodova i zauzima drugo mesto.

Mađarska je na svom terenu bila bolja od Finske. Domaćini su slavili pogotkom Zoltana Gere u 84. minutu i sada imaju sedam bodova što je dovoljno za treće mesto u grupi. Finci ostaju na četiri boda i zauzima ju četvrtu poziciju na tabeli.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Evropareprezentativni fudbalVasilis Torosidis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara