"Zvezde u usponu: Bogdanović i Mitrović"
"Zvezde u usponu: Bogdanović i Mitrović"

Bogdanović, Mitrović, Šarić, Osman, Abrines... Ko će biti izabran za “Zvezdu u usponu”? (ANKETA)

Vreme čitanja: 1min | sre. 06.05.15. | 13:04

Košarkaši sa prostora bivše Jugoslavije glavni su kandidati za osvajanje ove titule za sezonu 2014/2015

Zvezde u usponu: Bogdanović i MitrovićBliži se kraj sezone u Evroligi. Došlo je vreme da se svode računi. Fajnal-for nam već kuca na vrata (od 15. do 17. maja), a vreme je i za dodelu pojedinačnih nagrada. Već je poznato da je Tejlor Ročesti najbolji strelac takmičenja, Brajant Danston najbolji defanzivac, a najverovatnije da će ljude sa ovih prostora najviše zanimati izbor za “Zvezdu u usponu”. Razlog je jednostavan. U jedne od glavnih favorita spadaju Bogdan Bogdanović (Fenerbahče) i Luka Mitrović (Crvena zvezda)!

U konkurenciju ulaze igrači koji do 1. jula 2015 godine nisu napunili 22 godine. Prošle godine je ovu titulu osvojio Bogdan Bogdanović kao igrač Partizana. Ove godine bi to mogao da ponovi, što bi ga stavilo rame uz rame sa Nikolom Mirotićem. A postoji mogućnost da košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović nasledi svog zemljaka i tako još jednom dokaže da je Srbija jedna od najtalentovanijih košarkaških zemalja u Evropi.

Izabrane vesti

Inače, ova nagrada se dodeljuje od sezone 2004/2005. Poprilična je dominacija košarkaša sa Balkana koji su bili najbolji na pet od deset izbora za najboljeg mladog košarkaša. Do sada su ovu titulu poneli Erazem Lorbek (2004/2005), Novica Veličković (2008/2009), Nikola Mirotić (2010/2011, 2011/2012), Bogdan Bogdanović (2013/2014). Real Madrid i Partizan imaju najviše pobednika do sada, po dva.

Ko će poneti ovu titulu za ovu sezonu biće poznato do početka finalnog turnira. Ko je po Vašem mišljenju pokazao najviše?

Piše: Strahinja Klisarić

(FOTO: Star sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaLuka MitrovićFenerbahčeEvroligaDario ŠarićBogdan BogdanovićAnadolu EfesAleks Abrines

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara