"Novak ne jede prozivode životinjskog porekla"
"Novak ne jede prozivode životinjskog porekla"

Bogdan Obradović: Sportista mora da jede meso!

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.03.17. | 09:35

"Vidite i sami kako Novak izgleda i igra, oscilacije su mu ogromne, mora nešto da menja", tvrdi bivši teniski selektor Srbije

Novak ne jede prozivode životinjskog poreklaDoskorašnji Dejvis kup selektor Srbije Bogdan Obradović nastavlja da apeluje na svog nekadašnjeg štićenika Novaka Đokovića da se vrati starom načinu ishrane. Popularni Boća za Informer tvrdi da je baš on taj koji može pomoći drugom reketu sveta da se vrati na stare staze, pošto sada deluje potpuno izgubljeno.

"Mnogo puta sam govorio o tome javno, čak sam i s njim ulazio u konflikt zbog načina ishrane. Svi stručnjaci za ishranu navode da vrhunski sportisti moraju da jedu meso! Vidite i sami kako Novak sada igra i izgleda! Mnogo oscilira i mora nešto da menja. Mnogo dobro ga poznajem i verujem da mogu da mu pomognem da se vrati na stari nivo. Samo neka pozove." izjavio je Obradović za Informer.

Izabrane vesti

Pred Novakom je, nakon ranog ispadanja u Akapulku, težak period pošto su na redu dva značajna mastersa, prva u sezonu, u Indijan Velsu i Majamiju gde brani titule i ukupno 2.000 poena. A naš as nije imao sreće na žrebanju pošto se  za Indijan Vels našao u polovini sa Federerom, Nadalom, Del Potrom, Nišikorijem...

"Izgleda kao da mu je sad i sreća okrenula leđa. Težak posao je pred njim, a ima veomo slabu energiju na terenu, nema više onaj pozitivni bes. Voleo bih da me demantuje, ali trenutno je Mari najveći favorit za titulu u Indijan Velsu", zaključio je popularni Boća.

Na kraju je bivši selektor izrekao jednu neistinu, verovatno iz neznanja. Rekao je da Federer ništa nije menjao poslednjih 20 godina i da je i dalje u vrhu. To, naravno, nije tačno pošto je i Federer i te kako menjao i eksperimentisao, o čemu je i sam pričao. Bio je vegan, pa je vratio u ishranu ribu i belo meso, koje i sada u suštini izbegava. A da ne pričamo koliko je načina fizičke pripreme promenio ili evoluirao, trenera, rekete itd. Jedino što Švajcarac kod sebe nije menjao, to su njegovi glavni, najjači sponzori. I Mirka.


tagovi

Bogdan ObadovićEvropaNovak ĐokovićSrbijazdrava ishrana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara