""
""

Bobi Rejnlods je želeo iznenađenje, a onda je naišao na Novaka “strašnog“!

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.13. | 20:49

Razlika u klasi bila je evidentnta od prvog do poslednjeg gema

Posle šokantnih poraza Rafaela Nadala i Rodžera Federera, ljubitelji tenisa nekako su sa posebnom pažnjom ispratili meč Novaka Đokovića sa Amerikancem Bobijem Rejnoldsom, inače 156. teniserom sveta.

Ipak, iako su mnogi očekivali iznenađenje, mnogi će ostati razočarani, jer je svetski broj jedan pokazao da kod njega šokovi takve vrste ne dolaze u obzir. Posle sat i 58 minuta igre Novak Đoković je rutinski savladao Rejnoldsa sa 3:0 i plasirao se u narednu rundu takmičenja – 7:6 (2), 6:3, 6:1.

Izabrane vesti

Meč je malo kasnio zbog kiše koja je padala, ali je ubrzo sve bilo spremno za početak.

Tokom prvog seta oba tenisera bila su izuzetno sigurna na svoj servis. Dva potencijalna brejka mogla su da se dogode u šestom, odnosno 12. gemu, oba puta kada je Amerikanac bio na servisu, ali je 156. reket sveta nekako uspevao da izađe na kraj sa napadima srpskog asa.

Ipak, u taj-brejku Rejnolds je samo na trenutak spustio “gard“, a onda je usledio rešetanje – 7:2 za Đokovića i 1:0 u setovima.

Bobi RejnoldsPočetak drugog seta ponovo je doneo mogućnost da Srbin napravi brejk, ali je Amerikanac ponovo uspeo da se odbrani. Ali ne i u trećem gemu, kada je Đoković konačno slomio otpor protivnika i poveo sa 2:1, a ubrzo nakon toga i sa 3:1. Do kraja seta Novak je držao sve konce u svojim rukama, a sa 2:0 je poveo u na najbolji mogući način – novim brejkom za 6:3.

A onda, demonstracija sile u trećem gemu. Rejnolds je verovatno već tada shvatio da neće imati nikakvu šansu da napravi iznenađenje, potpuno se predao i dopustio Đokoviću da ga potpuno izrešeta... Onako, za kraj.

Istina, Amerikanac je čak u 14 navrata uspeo da spasi svoj servis, ali to je sve što je vremešni Rejnolds pokazao.

Đoković će u narednom meču igrati sa boljim iz susreta Jan-Lenarda Štrufa iz Nemačke i Žeremija Šardija iz Francuske.

(FOTO: Action Images)


tagovi

atpEngleskaEvropaNovak ĐokovićrejnoldsVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara