Blekhoksi muku muče sa defanzivom

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.12.18. | 15:37

Očajna odbrana glavni krivac za loše rezultate

Možda su na dnu, ali su pozitivni. Iako je Čikago na pretposlednjoj poziciji Zapadne konferencije NHL-a Blekhoksi u susret sa Koloradom ulaze u nešto boljoj atmosferi, pošto su ostvarili tri pobede u poslednjih pet kola. Sa druge strane, Avalanši su ostvarili tri neuspeha. Pomenute pobede Čikagu su omogućile da prepusti fenjer Los Anđeles Kingsima, dok je Kolorado u maloj krizi i ovo će mu biti dobra prilika da se vrati na pobednički put.

Tim iz Denvera je u dosadašnjem delu sezone dva puta bio u krizi, prvi put početkom novembra kada je doživeo pet poraza u nizu, a drugi put na početku ovog meseca kada je u pet mečeva ostvario samo jednu pobedu. U poslednja tri kola malo su Avalanši popravili svoju igru, ali još uvek to nije na nivou na kom su bili na startu prvenstva. Negativnu seriju od tri neuspeha prekinuli su slavljem u svom Pepsi centru nad Dalasom. Ipak, igrači Kolorada su do pobede došli teškom mukom, bez obzira što su imali prednost od 3:0 i 4:2. Gostujući igrači su uspeli da izjednače i Kolorado je do trijumfa došao tek u poslednjih pet minuta. Posle ove pobede u narednom kolu Avalanš je doživeo težak poraz od Ajlandersa 1:4 i to pred svojim navijačima. Treći susret zaredom na svom terenu odigrali su protiv Montreala i ovaj put su odigrali bolje nego u prethodnom susretu, pogotovo u odbrani. Iako su gubili od petog minuta u nastavku su uspeli da preokrenu rezultat i slavi 2:1. Kolorado mnogo bolje igra van svoje dvorane i trenutno se nalazi na prvom mestu kada su u pitanju gostujući susreti.

Izabrane vesti

Čikago ove sezone igra veoma slabo i trenutno se nalazi na pretposlednjem mestu Zapadne konferencije. Tek u minula dva kola malo je popravio igru i ostvario isto toliko pobeda. Posle osam poraza zaredom kod kuće Blekhoksi su bili bolji od Pitsburga, ali su već u naredna dva meča doživeli isto toliko poraza. Pre dve runde dočekali su Nešvil, koji se nalazi na trećem mestu Zapada i svi su očekivali siguran trijumf gostiju. Ipak, domaća ekipa je napravila iznenađenje i sa 2:1 savladala Predatorse. Blekhoksi nemaju problem s postizanjem golova s obzirom na to da su jedna od efikasnijih ekipa u svojoj konferenciji, ali zato imaju ubedljivo najgoru odbranu u čitavoj ligi. Primili su čak 138 golova u 37 utakmica što je 3,7 golova po meču i zbog toga se i nalaze na samom dnu tabele.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 03:00 8809 NHL Colorado - Chicago hk 1&5+ 2,18
Ukupna kvota2,18

NHL

Subota
01.00: (1,90) Nju Džersi (3,90) Otava (3,35)
01.00: (1,85) Vašington (3,90) Bafalo (3,50)
03.00: (1,70) Kolorado (4,00) Čikago (4,10)

*** kvote su podložne promenama

Istok

Zapad

Foto: Reuters


tagovi

NHLČikago BlekhoksKolorado Avelanšsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara