Bivši selektor Srbije u naletu pred derbi, Đurovski beži iz opasne zone, Petković na Sinamu Pongola

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.07.18. | 10:14

Težak zadatak pred Ljubomirom Ristovskim

Buriram i Božidar Bandović napravili su ogroman korak ka osvajanju titule šampiona Tajlanda. U velikom derbiju ekipa koju trenira nekadašnji fudbaler Crvene zvezde na svom terenu je savladala Bangkok Junajted sa 2:1 u meču 21. kola i stekla ozbiljnu prednost od četiri boda.

U nedelju je na programu pet preostalih mečeva tekuće runde. 

Izabrane vesti

Bangkok Glas, za koji nastupa nekadašnji vezista Vojvodine Mario Đurovski, ima priliku da napravi značajan korak ka begu iz opasne zone. Krajnje je vreme. Glas je pregrmeo Buriram, najtežeg protivnika u ligi, od kojeg je doživeo minimalan poraz, a kada se činilo da će konačno slaviti protiv Tai Navija, upisali su novi poraz. Ni tu nije bio kraj, pošto im je meru uzeo i trećeplasirani Port MTI. Sada ih čeka okršaj sa Čonburijem koji ume da izbriljira, ali i dobrano uprska na strani. Tu bi Bangkok mogao da potraži svoju šansu.

Jedan od derbija kola odigraće Muangtong i Pračuap. Na klupi domaćih sedi nekadašnji selektor Srbije Radovan Ćurčić. Njegov tim je u dobroj formi, vezao je šest pobeda, na poslednjih devet mečeva kod kuće postigli su bar dva gola, isto toliko puta Pračuap prosečno vadi loptu iz mreže u gostima, pa eto ideje za tikete. Muangtong je vezao pet mečeva na kojima je zaokružen tip 3+.

Polis Tero, čije boje brani nekadašnji defanzivac Crvene zvezde Nikola Petković, odnedavno ima novog-starog trenera. Reč je o Tajlanđaninu Točtavanu Sripanu koji je i ranije radio u ovom klubu. Domaćin je u padu forme, videćemo hoće li promena na klupi dati pozitivne rezultate. U goste im dolazi Čainat koji je sve samo ne naivan protivnik, pogotovo na strani. Za Čainat nastupa iskusni ofanzivac Floran Sinama Pongol - doduše, muče ga povrede - koji je svojevremeno igrao u Liverpulu, Atletiko Madridu i Sportingu.

Tai Navi srpskog stručnjaka Ljubomira Ristovskog takođe ima težak zadatak na gostovanju Sufanburiju. Zašto? Dosad na strani osvojio samo četiri boda i najgori je gost u ligi. Ipak, Sufanburi nije slavio na šest proteklih duela, tako da Tai Navi možda i ima čemu da se nada. 

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 13:00 4861 TAJ1 Muang Thong - Prachuap kmb 1&2+ 1,47
Ned 13:00 4874 TAJ1 Suphanburi - Siam Navy ki 1 1,40
Ned 14:00 4876 TAJ1 Bangkok Glass - Chonburi ds 1X 1,26
Ukupna kvota2,59

TAJLAND 1 - 21. KOLO

Subota
Ubon UMT - Port 0:1 (0:1)
Buriram - Bangkok Junajted 2:1 (1:1) 
Er Fors - Pataja Junajted 2:3 (1:2)
Sukotai - Nakhon Račasima 1:1 (1:1)

Nedelja

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

Foto: Star Sport, MN Press, Shutterstock


tagovi

TajlandTajland 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara