""
""

Bio je bolji od Duranta, a sad je “starac“ sa 28 godina: Tužna priča Grega Odena (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.10.16. | 12:12

Prvi pik sa NBA drafta 2007. godine definitivno okačio patike o klin i postao pomoćni trener na univerzitetu Ohajo

Kada je 28. juna 2007. godine izašao na binu u njujorškom Medison Skver Gardenu kako bi kao prvi pik NBA drafta stavio na glavu kačket Portland Trejl blejzersa, Greg Oden verovatno nije mogao ni da pretpostavi kako će tužno izgledati i završiti njegova igračka karijera.

Izabrane vesti

A kako je i mogao kada su mu tada u leđa gledali igrači poput Kevina Duranta, Ala Horforda, Majkla Konlija, ali i nama u Evropi zanimljivih Rudija Fernandeza, Marka Gasola i Jorgosa Printezisa.

Nekada jedan od najtalentovanijih američkih centara definitivno je završio igračku karijeru u 28. godini, odbacivši svaku mogućnost povratka na parket. Iako su mu predviđali blistavu karijeru, u protekloj deceniji ovaj 213 centimetara visoki momak iz Bafala više je vremena proveo oporavljajući se od povreda i verovatno se sa setom prisećao dana kada je u dresu univerziteta Ohajo bacao u trans navijače.
“Evo, kunem se da će on biti jedan od najboljih igrača ikad u NBA ligi“, rekao je njegov tadašnji trener Tad Mata.

Ali, ko je mogao da pretpostavi šta će sve da se desi od 2007. do danas i da će poslednje mečeve u karijeri Oden odigrati u dresu kineskog Đangsua. A da će onda doći da radi kao pomoćnik istom tom Mati na univerzitetu.
“Voleo bih kada bi mogao još da igram, ali gotovo je. Ne mogu da kažem da žalim za bilo čim. Samo bih neke stvari pokušao bolje da uradim“, rekao je Oden lokalnim medijima.

Već na startu NBA karijere sve je krenulo po zlu jer je prve sezone morao da operiše koleno. A to je bio samo početak crne serije problema sa kolenima koja je trajala praktično do kraja karijere.

Zbog toga je u pet sezona sa Portlandom, praktično igrao samo dve, sve zajedno, spojio je 88 utakmica u dresu Trejlblejzersa. Probao je da nastavi NBA karijeru u Majamiju, ali jednostavno, nije išlo.
“Vratio sam se posle 10 godina na mesto uspeha, ali osećam se kao starac“, vrlo direktno je objasnio Oden.

Jaka konstatacija za čoveka koji je u januaru napunio 28 godina. Valjda će mu trenerska karijera biti znatno uspešnija nego ova u NBA ligi. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

NBA ligaMajami HitKevin DurantGreg Oden

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara