"Marković i Azar"
"Marković i Azar"

Bez pobednika na Enfildu: Sterling poništio gol Azara sa penala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.01.15. | 22:37

Liverpul konstantno napadao i stigao prednost Čelsija, odluka pada na Stamford Bridžu

Marković i AzarPrvi meč polufinala Liga kupa Engleske na Enfildu završen je bez pobednika, Liverpul Lazara Markovića je po prikazanoj igri bio bolji, ali će Čelsi Baneta Ivanovića i Nemanje Matića, koji se branio skoro ceo meč (imao jedan šut u prvom i jedan šut u drugom poluvremenu na gol protivnika), u revanšu na Stamford Bridžu ipak imati prednost domaćeg terena - 1:1.    

Krenulo je najgore što je moglo po Crvene, a najbolje po Plavce. Džan, koji je opet prinudno igrao na poziciji štopera, ne tako grubo je zaustavio Azara u jednom duelu, ali sasvim dovoljno da sudija Martin Etkinson u 18. minutu pokaže na belu tačku. Azar je poznat po tome što se ne pridržava starog pravila da igrač nad kojim je napravljen penal ne izvodi najstrožu kaznu, već je hladnokrvno uzeo zalet, poslao golmana Minjolea na jednu stranu, a loptu na drugu i Kop je utihnuo - 1:0.   

Izabrane vesti

U nastavku igre Liverpul je krenuo na sve ili ništa. Pritiskao je sa svih strana, Lazar Marković je bio prilično aktivan, imao je kvalitetne pasove, prolazio po strani i u nekoliko navrata mučio defanzivce Čelsija, koji su morali da ga udvajaju. To je otvorilo pukotinu na sredini terena, Henderson je pronašao Sterlinga, potom je usledio trk, Kehil je bio prespor i Kurtoa je morao da potpiše kapitulaciju u 59. minutu – 1:1.

Do kraja meča Crveni su imali i više od igre, napadali, najbliži golu bili su Lalana u 80. i Sterling u sudijskog nadoknadi vremena, ali je Kurtoa bio na visini zadatka. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Rahim SterlingLiverpulLazar MarkovićEngleskaEden AzarČelsiBane Ivanovic

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara