""
""

Betis u seriji, desetkovani Espanjol pregažen (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.03.16. | 22:22

Zeleno-beli pobegli od grupe klubova kojima se smeši borba za opstanak

Borba za opstanak u Primeri će ove sezone biti prilično zanimljiva. Čak sedam timova je posle 27. kola razdvojeno sa samo pet bodova razlike. Iz te grupe je večeras iskočio Betis pobedom od 3:0 nad Espanjolom u gostima. Sada zeleno-bele od linije ispadanja deli osam bodova i reklo bi se da su pobegli na pristojnu udaljenost.

Izabrane vesti

Betis je procvetao otkako je smenjen trener Pep Mel. Huan Merino je preporodio Andalužane koji su sada u seriji od pet mečeva bez poraza. Kao što se i očekivalo, desetkovani Espanjol nije mogao da pruži dostojan otpor gostima iz Sevilje. Stomačni virus je prethodnih dana poharao svlačionicu Galkinog tima i primorao Rumuna da jedva skrpi tim za duel sa Betisom.

Uradio je što je mogao, ali to nije bilo dovoljno. Argentinski štoper Herman Pecela je obeležio prvo poluvreme. Prvo je u 10. minutu kao na tacni asistirao Kastru za vodeći gol, a onda je deset minuta kasnije duplirao prednost gostiju posle centaršuta Musonde. Tačku na trijumf je u svom stilu stavio peruanski bombarder Huan Vargas. Kastro mu je iz slobodnog udarca samo namestio loptu na šut, a onda je sevnula čuvena Vargasova levica i lopta je završila pod prečkom Espanjolovog gola.

Granada je isplivala iznad crvene linije. Andalužani su u okršaju sa direktnim rivalom u borbi za opstanak došli do zlata vredna tri boda. Na svom terenu su savladali Sporting iz Hihona 2:0 i preskočili ga na tabeli. Drugom vezanom pobedom u Primeri, Granada se poravnala na Rajo Valjekanom i Hetafom na tabeli. Imaju dva boda više od Hihona. Dugo je Granada lomila otpor gostiju iz Asturije i konačno ih načela kada je Jusuf El Arabi petnaestak minuta pre kraja pogodio sa bele tačke. Pobedu je overio Sakses golom u nadoknadi vremena. 

PRIMERA – 27. kolo

Utorak
Atletiko Madrid – Sosijedad 3:0 (1:0)
/Rejes 8ag, Nigez 46, Grizman 61pen/

Las Palmas – Hetafe 4:0 (2:0)
/Vilijan Hoze 7, Vijera 28pen, Tana 49, 84/

Sreda:
Atletik Bilbao – Deportivo 4:1
/Muniain 13, Aduric 36, 53, 61 – Rijera 51/

Selta – Viljareal 0:0

Malaga – Valensija 1:2 (1:1)
/Čop 14 – Kameni 41ag, Čerišev 50/

Sevilja – Eibar 1:0 (1:0)
/Ljorente 11/

Levante – Real Madrid 1:3 (1:2)
/Dejverson 39 - Ronaldo 34, Marinjo 38 autogol, Isko 90+2/

Četvrtak:
Granada – Sporting Hihon 2:0 (0:0)
/El Arabi 72 penal, Sakses 90+3/

Espanjol – Betis 0:3 (0:2)
/Kastro 10, Pecela 20, Vargas 71/

21.00 Rajo Valjekano - Barselona

(FOTO: Action images)


tagovi

Sporting HihonŠpanijaRuben KastroPrimeraHuan Manuel VargasHerman PecelaGranadaEvropaEspanjolBetis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara