"Rosi napada Asen"
"Rosi napada Asen"

BET INFO: Rosijeva pobeda na Asenu zveči odličnom kvotom – 2,20

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.06.16. | 10:29

Valentino Rosi na stazi u Asenu napada pobedu sa druge startne pozicije, Lorenco nemoćan, dok Markez vreba priliku za okršaj sa Doktorom sa četvrtog startnog mesta

Rosi napada Asen

Vozač Dukatija, Andrea Doviciozo može da bude potpuno zadovoljan kvalifikacijama u Asenu. Danas u 14. časova startovaće sa pol pozicije pošto je vožnjom u vremenu 1:45.246 minuta zaslužio najbolje startno mesto ispred Valentina Rosija i Skota Redinga, koji takođe upravlja Dukatijevim motociklom. Rosijeva poveda vredi MOZZART kvote 2,20, i to bi mogla biti sigurica današnjeg dana.

Izabrane vesti

Četvrtoplasirani po rezultatima sa kvalifikacija uoči Velike nagrade Holandije je Mark Markez, koji će sasvim sigurno krenuti na gore, odnosno ka vodećem dvojcu ne bi li ponovo ukrstio mačeve za pobedu sa Doktorom. Ukoliko se desi da Markez uspe da pobedi danas bi se kec odigran na njega mogao isplatiti sa kvotom koja iznosi 2,75.

Tek sa 11. pozicije na Velikoj nagradi Holandije u Asenu startuje Horhe Lorenco, aktuelni šampion kraljevske klase. On je na trećem slobodnom treningu veoma nezgodno pao u krivini broj sedam. Tokom četvrtog kruga kvalifikacija po kišnim uslovima on ostvario je tek osmo vreme, da bi zvanični trening okončao daleko lošije od glavnih konkurenata, Marka Markeza i Valentina Rosija.
“Imao sam težak pad iako je izgledalo kao da nije tako. Izgubio sam prednji kraj motocikla ali je krivina bila brza. Šljunak je bio blizu staze i kada sam stigao do njega imao sam veliku brzinu, tako da sam se poprilično ugruvao. Mnogo kamenja me je udarilo po vratu, leđima, tako da sam površno oštetio kožu ali sa puno bola. Srećom, nisam povredio nijednu kost, tako da se mogu da se trkam bez problema. Mislim da pad nije uticao na kvalifikacije, samo se nisam osećao udobno na kišnim gumama. Dao sam sve od sebe, ali sam bio spor”, rekao je Horhe Lorenco vidno razočaran zbog evidentno inferiorne uloge na predstojećoj trci u Asenu.

Sa pete pozicije startovaće Kal Kračlouv, dok će šesta pozicija u startnom poretku danas biti rezervisana za Džonija Hernandeza.

Interesantno je da je iskusni vozač Repsol Honde, Dani Pedrosa potpuno zakazao na kvalifikacijama. Startovaće tek sa 15. mesta, zbog toga što je poslednja pozicija ovoga puta zbog kazne zarađene na predhodnoj trci rezervisana za Andreu Janonea koji je na predhodnoj trci oborio Horhea Lorenca.  

KOMPLETNU MOTO GP PONUDU KLADIONICE MOZZART MOŽETE VIDETI OVDE

(FOTO: Action Images)


tagovi

Valentino RosiSkot RedingMark MarkezHorhe LorencoAndrea JanoneAndrea Doviciozo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara