"Ponos Švajcarske - Federer i Varinka"
"Ponos Švajcarske - Federer i Varinka"

BET INFO: Pozdrav pustinji Kalifornije

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.03.17. | 13:48

U Indijan Velsu na redu su finala u obe singl konkurencije, Kuznjecova - Vesnina i Federer - Vavrinka. Čini se mečevi bez jasnog favorita, ali zapravo odlična osnova za dobro tipovanje

Ponos Švajcarske - Federer i VarinkaDva "jednonacionalna" finala igraju se večeras na jednom od najprestižnijih teniskih turnira na svetu. Indijan Velsu. Za WTA titulu bore se Ruskinje Svetlana Kuznjecova i Elena Vesnina, a za ATP pehar Švajcarci Rodžer Federer i Sten Vavrinka. Pored tog zanimljivog detalja, trebalo bi istaći i to da obe teniserke i oba tenisera imaju 30 i više godina, što jasno govori u kom pravcu ide moderni beli sport i sport uopšte. Bilo kako bilo, oba meča su teška za prognozu, ali ipak imaju dobar potencijal za lep tip. 

Elena VesninaPrve na teren, oko 19 časova po srednoevropskom, odnosno 11 po tamošnjem vremenu izlaze iskusne ruske igračice. Zanimljivo je da će to biti njihov tek treći međusobni susret i prilika da jedna od njih dve konačno povede. Kuznjecovoj će ovo biti čak treće finale, pošto je prethodna dva izgubila, 2007. od Danijele Hantuhove, a godinu docnije od naše Ane Ivanović.

Izabrane vesti

KUZNJECOVA - VESNINA TS 3, KVOTA 2,49 

Sveta je poznata kao veliki borac, što je i pokazala u poslednje dve-tri sezone kada je odlučila da se vrati u sam vrh, u čemu je i uspela. Upravo ta njena mentalna snaga daje joj malu prednost nad sunarodnicom, doskoro vrhunskom dubl igračicom koja sada u poznim danima karijere pokušava, a bogami i uspeva da piše istoriju i u singlu.  

Što se tiče Federera i Varinke, ovaj prvu u međusobnom skoru vodi sa čak 19-3, a na tvrdim terenima čak 14-0. Istina, Vavrinka je u polufinalu odigrao ubitačno, ali je to retko kada uspevao da izvuče iz sebe kada je sa druge strane mreže imao svog velikog prijatelja. Rodžer je favorit, nemajte sumnje u to.  

FEDERER - VAVRINKA TB DA, KVOTA 1,70 

Ovo je čak 43. masters finale Fedeksu, čime se izjednačio sa Novakom Đokovićem i prilika da peti put (ponovo kao Nole) osvoji prestižno takmičenje u pustinji Kalifornije. Povrh toga, ukoliko podigne pehar to će mu biti 90. ATP titula u karijeri.

(foto: Action Images)


tagovi

Elena VesninaIndijan VelsRodžer FedererRusijaSten VavrinkaŠvajcarska 1Svetlana Kuznjecova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara