"Doktor se klanja senima nastradalog kolege "
"Doktor se klanja senima nastradalog kolege "

BET INFO: Markezov pol za Lorencov trik i MOZZART fiks!

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.06.16. | 10:09

Peta uzastopna pobeda Horha Lorenca na stazi Katalunja danas je teška MOZZARTOVE 3,00 kvote, ali i tuge cele sportske javnosti zbog tragične pogibije Luisa Saloma

Doktor se klanja senima nastradalog kolege Pol poziciju u Kataloniji zauzeo je Mark Markez, sa drugog mesta će startovati Horhe Lorenco, dok će Valentino Rosi danas u 14 časova krenuti tek sa petog startnog mesta. To su činjenice, ali i poredak od koga zavisi kakvim mislima treba da se nosimo pre nego što ispišemo pouzdanu MOZZART Moto GP kombinaciju. Ako smatrate da je Markezova pol–pozicija stečena u vremenu 1:43,589 čist fiks, onda bi igra na keca u njegovom slučaju mogla da vredi kvote 1,60. Dobro, takva igra ne može da ne bude za preporuku, ali bi takođe bilo realno odigrati na pobedu Lorenca. On je na MOZZARTOVOJ listi težak kvote 3,00!

Gde je tu sigurica? E pa ovoga puta je nema, ali zato bi se statistički gledano Horhe Lorenco mogao smatrati za najpouzdanijeg kandidata na koga bi se mogao odigrati kec. On je četiri puta uzastopno nosio ceo plen iz Katalonije, i konačno među svoje navijače stiže ovenčan lovorikama sa Muđela. Međutim Španac na stazu izlazi uz jednu brigu i jednu tugu. Briga je Jamahin tehnički problem koga su inženjeri prema poslednjim informacijama rešili, a tugu nosi tragedija na stazi Katalunja koja će zauvek ovaj trkački vikend upisati crnim slovima u anale motociklizma.

Izabrane vesti

TRAGEDIJA:SMRT NA STAZI KATALUNJA (VIDEO)

Horheu Lorencu i Valentinu Rosiju ovog puta stvarno nije do međusobnih duela pre trke. Španac pokazuje svoju emotivnu stranu, dok Doktor očekivano izgleda i ponaša se kao duboko potresena ličnost puna pijeteta zbog pogibije Luisa Saloma. Italijan je izjavio da se slaže sa promenama na stazi koje su nastale posle tragedije, ali i da mu je veoma žao što se sve odigralo pod toliko čudnim okolnostima i fatalno po mladog kolegu. U istom osećanju bola danas je i Mark Markez, pa ne treba da čudi što su svi vozači, kao i cela motociklistička javnost na liniji duboke tuge i osećanja pieteta prema žrtvi jednog od verovatno najopasnijih sportova na planeti.

To je ujedno i razlog zašto je pred špansku Moto GP seansu u Kataloniji potpuno u drugi plan skrenut plasman vozača na zvaničnim kvalifikacijama. Ipak dobro je da kažemo da će sa trećeg mesta iza Markeza i Lorenca startovati Dani Pedrosa, dok će iza njega krenuti Hektor Barbera. Valentino Rosi je da još jedanput ponovimo danas na petoj startnoj poziciji, a njegova pobeda u MOZZARTU je vredna kvote 5,00. Realniji plasman na Doktorovo osvajanje jednog od mesta na podijumu u njegovom slučaju obračunava kvotom 1,30.

Na kraju ostaje da zaključimo kako danas na krvavoj Katalunji nema mesta za animozitete među vozačima, niti sitne verbalne razmerice uoči trke. Zbog toga se i ne spominje Muđelo, i italijanska kruna Horhea Lorenca koja je plaćena sa 19 stotinki prednosti u odnosu na Marka Markeza. Očekivano je zato da danas izostane slavlje ma ko da pobedi.  

 POGLEDAJTE DANAŠNJU MOTO GP PONUDU KLADIONICE MOZZART

(Foto:Action Images)


tagovi

Valentino RosiMoto gpMark MarkezLuis SalomHorhe Lorenco

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara