""
""

Beograd VS Zagreb za Evroligu! I Zvezda može da pomogne Partizanu?

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.03.14. | 22:33

U međusobnim okršajima beogradskih i zagrebačkih rivala će biti odlučeno ko na koga ide na fajnal-foru regionalnog takmičenja i da li će neki od dva grada imati dva predstavnika u Evroligi

Partizan je pobedom u Podgorici otklonio i poslednju dilemu oko plasmana na fajnal for ABA lige. Šampion je kolo pre kraja obezbedio mesto na završnom turniru regionalnog takmičenja, ali daleko od toga da je prebrinuo sve brige. U poslednjem kolu će pasti i konačna odluka: Ko će na koga u polufinalu fajnal-fora?

Izabrane vesti

Partizan trenutno sa istim brojem bodova, ali i boljom koš razlikom u međusobnom skoru, drži treće mesto ispred Cibone. U poslednjem kolu, Partizan dočekuje Cedevitu u Pioniru i ako pobedi i u tom meču, definitivno će overiti treću poziciju na tabeli i ići će na Cedevitu u polufinalu fajnal-fora. Biće izbegnuto srpsko polufinale i scenario u kojem bi bio Beograd dogodine imao samo jednog evroligaša.

Istovremeno, Crvena zvezda će u Zagrebu gostovati Ciboni. U tom meču bi Zvezda mogla da odigra za Partizan i pobedom nad Cibosima obezbedi večitom rivalu treću poziciju, čak i u slučaju da Cedevita slavi u Pioniru. Zvezda bi na taj način zakazala duel u polufinalu upravo sa Cibonom, koja ruku na srce deluje kao najlaši rival.  

Jedino što srpskoj košarci ne ide u prilog je da Zvezda izgubi u Zagrebu od Cibone, a da Cedevita slavi u Pioniru. U tom slučaju bi u direktnom okršaju večitih rivala pala odluka o jedinom putniku iz Srbije u Evroligu, a Zagreb bi sigurno dobio svog predstavnika u pomenutom takmičenju.

Naravno, Partizan sve drži u svojim rukama i ako pobedi Cedevitu, neće mu ni biti potrebna „pomoć“ najvećeg rivala...

Sportski je da se nadamo da će naši klubovi nadigrati protivnike iz Zagreba, da će odluka o šampionu u pasti u finalu i što je najvažnije da ćemo i sledeće godine imati privilegiju da Beograd bude jedna od retkih evropskih prestonica sa dva kluba u Evroligi. 


tagovi

SrbijaFK PartizanJadranska ligaHrvatskafajnal-forFK Crvena zvezdaCibona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara