"Bojan Beljić"
"Bojan Beljić"

Beljić pogurao lidera kroz Vranje, Bačka stala u Lazarevcu

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.03.16. | 16:00

Napredak savladao Dinamo sa 2:1 na startu proleća u Prvoj ligi Srbije

Bojan Beljić

Utakmicama 16. kola danas je počeo i prolećni deo sezone u Prvoj ligi Srbije. Zimska pauza je završena za drugoligaše, a ako je suditi po mečevima na startu ove sezone lider Napredak vratiće se u elitu ovog leta.

Izabrane vesti

Kruševljani su uspeli da slave na vrućem gosotvanju u Vranju protiv Dinama (2:1), a oba gola postigao je iskusni Bojan Beljić koji se nameće kao vođa ovog tima Čarapana. Počasni pogodak za Vranjance postigao je Stavrić, ali on nije ugrozio trijumf lidera na tabeli.

Prvi pratilac Bačka nije uspela da slavi na gostovanju u Lazarevcu. Kolubara je odolela, bilo je 0:0, pa se zaostatak za vodećim Napretkom za Bačkopalančane sada uvećao na četiri boda.

Neplanirani kiks zabeležila je Bežanija koja nije uspela da savlada Slobodu iz Užica na svom Igralištu kraj Crkve, bilo je 1:1, a to je iskoristio drugi beogradski tim Sinđelić, koji je golom Ivanovića porazio Donji Srem sa 1:0 i zaposeo poziciju broj tri na tabeli.

Najlošiji tim Prve lige prošle jeseni Radnički iz Kragujevca nastavio je sa očajnim partijama, a meru im je ovog popodneva uzeo Zemun, klub čiji su navijači, inače, u bratskim odnosima sa Kragujevčanima. Bilo je čak 3:0 za Zemunce već posle prvih 45 minuta zahvaljujući pogocima Jakšića, Brkića i Gemovića.

U jednom od zanimljivijih okršaja ovog kola, Sloga je u Petrovcu na Mlavi savladala Inđiju sa 2:1, a pobedonsoni gol bio je delo Ivića u 60. minutu. U malom vojvođanskom derbiju ČSK Pivara i novosadski Proleter su remizirali bez golova.

PRVA LIGA – 16. KOLO

Zemun – Radnički KG 3:0 (3:0)
/Jakšić 27, Brkić 36, Gemović 40/

ČSK Pivara - Proleter NS 0:0

Kolubara - Bačka 0:0

Dinamo - Napredak 1:2 (0:1)
/Stavrić 83 – Beljić 43, 63/

Bežanija - Sloboda 1:1 (0:0)
/Lukić 54. penal – Miličić 84/

BSK Borča - Loznica 1:1 (0:1)
/Kiković 48 – Gajić 14/

Sinđelić - Donji Srem 1:0 (1:0)
/Ivanović 16/

Sloga PM - Inđija 2:1 (1:1)
/Đorđević 2, Ivić 60 – Vico 9/

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: MN press)


tagovi

SrbijaPrva liga SrbijeNapredak KruševacDinamo VranjeBojan BeljićBačka Palanka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara