"Dragoljub Bekvalac"
"Dragoljub Bekvalac"

Bekvalac: Ukinuo bih srpski fudbal na tri godine

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.05.14. | 20:40

Ali, ne zbog nameštanja, jer trener Radničkog 1923 smatra da je prvenstvo regularno. Međutim, kaže da srpski fudbal ne može napred dok ne sredi probleme sa infrastrukturom, finansijama…

Dragoljub BekvalacProšle sezone je uspeo da u poslednjem času spasi Radnički 1923 ispadanja iz Superlige, pa su u Kragujevcu znali koga da pozovu kada je ponovo zagustilo. Ali, čak i da Dragoljub Bekvalac još jednom uspe da sačuva superligaški status u trenutku u kojem su mnogi vež prežalili njegov tim, deo fudbalske javnosti neće zasluge za to pripisati treneru ekipe, već “mutnim radnjama” u Srbiji.

Bekvalac u kratkom intervjuu za MOZZART Sport kaže da ga takvi komentari ne uzbuđuju, ali ne spori da je srpski fudbal u katastrofalnom stanju i slikovito pojašnjava da bi mu trebalo tri godine da se “resetuje”.

Izabrane vesti

Ne zbog zakulisnih radnji o kojima se naširoko razglabalo posle utakmica 27. kola koje je donelo i nekoliko iznenađujućih rezultata.  Između ostalog, i minimalac Radničkog protiv Čukaričkog na Banovom brdu.
"Ovo je jedno od najregularnijih prvenstava do sada. Rezultat sa Čukaričkim jeste bio iznenađujuć, ali ko se osvrne na moju trenerski karijeru videće da sam dobijao i neizvesnije utakmice. To je bilo jedno od najtežih gostovanja na koje sam odveo svoju ekipu, ali momci su se sjajno izborili. Kako se ni jednog trenutka nisam osetio prozvanim u bilo kojoj priči o neregularnosti, radim svoj posao normalno, a nagađanjima se ne bavim", kaže Bekvalac.

Međutim, ne može da ne primeti da Superlige svetlosnim godinama zaostaje za uređenim šampionatima. A sistem je takav da ne vidi svetlo na kraju tunela.
"Ukinuo bih našu ligu na tri godine! Prvo treba da se srede infrastruktura, finansijska situacija i pitanje imovinskih odnosa, pa tek onda da se vidi da li smo uopšte spremni da igramo fudbal".

Ali, Dragoljub Bekvalac je dobro znao gde dolazi kada je prihvatio poziv sa Čika Dače. Maltene preslikana situacije iz prošle sezone.
"Zabrinut sam jer sam konstatovao bolest, a nemam lek. Početak je nagovestio nešto dobro, ekipa je kratkoročno motivisana, ali će biti teško održati taj duh s obzirom na to kakve sve probleme imamo. Probaću da improvizujem, igrači daju maksimum, ali teško je kad više nemate prava na kiks. Ni dobro ni loše više ne može da me iznenadi. Moramo da ‘se stisnemo’ i ostvarimo teško ostvarivo", jasan je trener Kragujevčana, već umoran od silnih briga.

Jedna je i situacija sa Nikolom Kovačevićem. Mladi štoper se "proslavio" zbog privođenja na večitom derbiju gde je bio na tribinama kao navijač dok su se njegovi saigrači borili na trenu sa Vojvodinom. Kako stvari stoje, trenutno će kao posledicu za ovakvo ponašanje trpeti jedino gnev navijača.
"Kovačević sukob ima samo sa sobom. Rekao sam mu da kao profesionalac on ima samo jedan klub, onaj u kome igra, a to je Radnički. Potreban mi je na terenu, pa ga neću kazniti, a da li će to uprava učiniti ne znam. Razgovarao sam sa navijačima i rekli su mi da su mnogo ljuti, ali da igra ako smatram da je neophodan timu u ovom trenutku. Kaznio bih samog sebe kada ga ne bih pustio na teren. Na njemu je sada da izdrži svaku prozivku i nadam se da je već izvukao pouku", objektivan je Bekvalac.

Radnički, inače, u 28. kolu Superlige, na Čika Dači dočekuje Javor u možda i ključnoj borbi za opstanak. Kvota na keca u MOZZART kladionicama iznosi 1,50.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaRadnički KragujevacNikola KovačevićDragoljub Bekvalac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara