"Bekvalac"
"Bekvalac"

Bekvalac donirao novac NURDOR-u i “Ponosu”

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.03.14. | 19:51

Trener Nišlija još jednom pokazao humanu stranu

BekvalacTrener fudbalera niškog Radničkog Dragoljub Bekvalac odlučio je da pokloni po 50.000 dinara Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i Udruženju građana Roma “Ponos” iz Niša.

Bekvalac je donirao ukupno 100.000 dinara organizacijama iz Niša kojima je novac preko potreban.
"Želja mi je da 'prodrmam' savest ljudi koji imaju da daju. Znam da u Nišu ima mnogo bogatih, a njihova je obaveza da pomognu onima koji nemaju. To je ljudska, moralna obaveza. Moramo biti veći ljudi", rekao je Bekvalac, a prenosi sajt srpskog superligaškog kluba.

Novac koji će NURDOR dobiti od trenera Radničkog biće usmeren na proširenje hemato-onkološkog odeljenja niškog Kliničkog centra.
"Mi ćemo donaciju usmeriti na adaptaciju i proširenje hemato-onkološkog odeljenja Kliničkog centra. Do sada smo donacijama opremali ovo odeljenje, a želja nam je da ga proširimo, da deca imaju veći prostor", rekla je koordinator podružnice NURDOR-a u Nišu Jelena Golubov Todorović.

Bekvalac je donirao i 50.000 dinara Udruženju građana Roma “Ponos” koje postoji 11 godina.
"Prema našim saznanjima, Bekvalac je prvi čovek u Nišu koji je kao pojedinac došao i rekao da želi da pomogne romskoj deci. Novac je namenjen deci i njihovoj edukaciji", kažu u Udruženju “Ponos”.

Šef stručnog štaba Radničkog istakao je da će ovako podstaći ljude dobre volje da pomažu svima kojima je pomoć potrebna.
"Lep je osećaj kada se pomaže i kada nekome učinite nešto dobro", poručio je Bekvalac.

Ovo nije prvi put da Bekvalac pokaže humanost i pomogne nekoj organizaciji iz Niša.

U septembru prošle godine on je donirao 100.000 dinara Centru za dnevni boravak dece, omladine i odraslih lica mentalno ometenih u razvoju “Mara”.

(FOTO: Star sport)

Izabrane vesti


tagovi

SuperligaRadnički NišDragoljub Bekvalac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara