"Boris Beker posmatra Đokovićev napredak"
"Boris Beker posmatra Đokovićev napredak"

Beker: Novak ne dobija poštovanje koje zaslužuje

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.01.15. | 15:18

"Kada biste pitali bilo koga s kim ne želi da igra, rekao bi vam - Đoković", hvali svoga štićenika legendarni nemački teniser

Boris Beker posmatra Đokovićev napredakBoris Beker je pronašao malo slobodnog vremena kako bi sa australijskim novinarima razgovarao o svom štićeniku, svetskom teniseru broj jedan Novaku Đokoviću, koji je pobedio Miloša Raonića u četvrtfinalu Melburna, pa će u polufinalu igrati sa prošlogodišnjim dželatom Stanom Vavrinkom

Ovo je njegov prvi ozbiljan trenerski posao, pošto je ranije učio samo nekoliko klinaca.
"Po završetku karijere sam trenirao nekoliko nemačkih juniora, ali očigledno niko od njih nije bio ni blizu Novaku. Najveće uživanje je priča sa nekim ko ima samo jedan cilj - da pobedi. Ne zanima ga polufinale, finale, bitna je samo titula. To je slično onome kako sam ja pristupao turnirima, posebno grend slemovima", izjavio je Boris Beker.

Izabrane vesti

Beker je rekao da se tenis nije toliko promenio od vremena kada je on bio trener.
"Jednostavno je pametan sledeći potez da posle karijere pređete u trenerski posao. Igrali smo igru, grend slem finala, pa znamo kako se osećaju igrači, a sa druge strane smo igrali i dobar tenis, pa ti momci mogu da nam veruju i uče od nas", rekao je.

Novakova pauza između prethodne i ove sezone trajala je kratko, što je prema Bekerovim rečima ključno za nove pobede i uspehe.
"Imao je solidnu, stabilnu godinu iza sebe, sa nekoliko divnih momenata, kao što je titula na Vimbldonu, pa smo hteli da ustanovimo zbog čega je igrao toliko dobro, zašto je pobeđivao na turnirima, zašto je bio bolji od najboljih igrača. Skratili smo zimsku pauzu, igrao je u Indiji na IPTL-u, što mi se svidelo, jer ne možeš da napraviš dvomesečnu pauzu pa da se vratiš snažniji nego ikad za početak godine. Fizički je ostao u formi, tehnički smo dobro radili".

Jedina stvar koja nije pozitivna, a o kojoj je bivši nemački teniser pričao je nedovoljno poštovanje koje Novak dobija, iako je prestigao Federera i Nadala u igračkom smislu.
"Mislim da Novak na dobija poštovanje koje zaslužuje. Rafael Nadal i Rodžer Federer imaju ogromnu bazu fanova, a Novak je četvorostruki šampion u Melburnu, svetski broj jedan. Priča se o velikim rivalstvima, ali morate da počnete sa najboljim, a to je Novak. Njega to ne zanima toliko, ali je bitno. Ako biste bilo koga pitali sa kim ne želi da igra, sigurno bi rekli sa Đokovićem", završio je Beker intervju za jednu australijsku televiziju.

(FOTO: Action images)


tagovi

SrbijaNovak ĐokovićNemackaEvropaBoris BekerAustralijan open 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara