Bekali presekao, prodaje Budeskua, razlika je 1.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.06.18. | 16:58

Najbolji igrač FSCB-a na pragu transfera u Saudijsku Arabiju

Bio je najbolji igrač FSCB-a (bivša Steaua), dao 13 i namestio 12 golova, ali izgleda da je Konstantin Budesku veća smetnja po slavni bukureštanski klub, nego što mu donosi korist. Bar to tako vidi čuveni gazda Điđi Bekali,  želi da se reši reprezentativca Rumunije, pošto je osetio da ovaj vlada svlačionicom i nameće ko bi trebalo da igra. Opet, preko Bekalijevih stavova se ne može, jer je, ipak, vlasnik FSCB-a taj koji bira, tim, određuje taktiku, vodi transfer politiku.

Bekali je odlučio da oslobodi mesto za mlađe igrače, koji bi u budućnosti mogli da mu garantuju profit, zbog čega je rešen da proda 29-godišnjeg kreativnog vezistu, koga je pre godinu i po dana lovila Crvena zvezda. Dodatni razlog za nesuglasice na relaciji Bekali - Budesku jeste 20-godišnji krilni napadač Florinel Koman. U Rumunij ga zovu „Bekalijev Mbape“, po uzoru na zvezdu PSŽ-a, dok Budesku smatra da nekadašnji fudbaler Vitorula nema taj potencijal i ne želi da igra s njim. Te varnice mogle bi da se završe transferom najboljeg pojedinca rumunske Lige 1. I to u Saudijsku Arabiju.

Izabrane vesti

Tamošnji Al Šabab se prvi javio. Logičnio, pošto na klupi kluba iz Rijada sedi Marijus Šumudika, koji ga je trenirao u Astri i fudbalski preporodio. Al Šabab je na ime FSCB-a dostavio ponudu od 2.000.000 evra, dok Bekali traži da se ispune uslovi propisani klauzulom. Postavljena je na 3.000.000 evra.

Razlika jeste velika, ali i netrpeljivosti između Bekalija i Budeskua, pa bi, smatraju rumunski mediji, uskoro trebalo da rezultira transferom.

FOTO: Action images


tagovi

Konstantin Budesku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara