""
""

Bejl ekspres nokautirao Mančester Siti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.13. | 16:27

Totenhem posle furioznog preokreta u finišu meča savladao Građane sa 3:1, najviše zahvaljujući sjajnom Velšaninu

Nokaut za Mančester Siti na Vajt Hart Lejnu! Onako kako je Totenhem često gubio bodove ove sezone, tako ih je danas osvojio – preokretom u finišu. Došao je i kraj seriji sjajnih rezultata Mančester Sitija u poslednje vreme. Građani su u prethodnih petnaestak dana nanizali četiri trijumfa u svim takmičenjima, pobeđivali Mančester Junajted, Njukasl, Čelsi...

Izabrane vesti

Danas je Totenhem bio nepremostiva prepreka za Građane, koji su bili na pragu pobede na Vajt Hart Lejnu, ali se u Mančester vraćaju bez ijednog boda. Zahvaljujući preokretu u poslednjih 15 minuta meča, Pevci su pobedili sa 3:1, ostali u trci za mesto koje vodi u Ligu šampiona i ubili svaku nadu Građana o odbrani titule... Za samo sedam minuta u finišu meča su postigli tri gola i nokautirali Manćinijeve izabranike koji su prerano pomislili da su završili posao. Režiser paklenog Totenhemovog preokreta je bio naravno Geret Bejl sa golom i asistencijom.

Mančester Siti je utišao domaće navijače kada je su Tevez i Nasri opdigrali po desnom krilu, a Englez sjajno proigrao Nasrija kojem nije bilo teško da pogodi. Siti je nastavio da dominira i stvara šanse. Dve sjajne prilike je propustio Džeko, a dve Tevez. Totenhem se branio, mučio da parira rivalu, a onda je kaznio sve promašaje gostiju.

Geret Bejl je u 75. minutu poslao „loptu sa očima“ Dempsiju i majstorski asistirao za izjednačenje. Samo četiri minuta kasnije, Džermejn Defo je majstorski „savio kiflu“ u spurotan ugao Hartovog gola, za erupciju oduševljenja na Vaj Hart Lejnu. Igrači Sitija još nisu ni došli sebi od šoka, a već je bilo 3:1! Geret Bejl je u svom stilu zapečatio sudbinu rivala. Pobegao je iza leđa odbrani Sitija, a onda majstorski prebacio Harta. Bio mu je to 18. gole ove sezone i treći je strelac lige.

Totenhem je osvojio tri boda koja ih ostavljaju u izjednačenoj trci za treće i četvrto mesto koja vode u Ligi šampiona.

 

PREMIJER LIGA ENGLESKE – 34. KOLO

Fulam – Arsenal 0:1 (0:1)
/Mertesaker 43/

Norič - Reding    2:1 (0:0)
/E. Benet 50, R. Benet 51 – Mekleri 72/

KPR – Stouk 0:2 (0:1)
/Krauč 42, Volters 77p/

Sanderlend - Everton     1:0 (1:0)
/Sesinjon 45+1/

Svonsi – Sautempton 0:0 (0:0)                  

VBA  - Njukasl 1:1 (0:1)
/Džons 64 - Gufran 8/

Vest Hem  - Vigan 2:0 (1:0)
/Džarvis 21, Nolan 80/

Nedelja:
Totenhem - Mančester Siti 3:1 (0:1)
/Dempsi 75, Defo 79, Bejl 82 - Nasri 5/

17.00: Liverpul – Čelsi

Ponedeljak:
21.00: Mančester Junajted – Aston Vila 

 


tagovi

EngleskaEvropaGeret BejlKlint DempsiMančester SitiPremijer ligaSamir Nasri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara