""
""

Begić pred finale sa Zvezdom: Što te ne ubije, ojača te

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.04.17. | 11:36

"Nadam se da ćemo naći rezerve i odigrati najbolje upravo za momke koji neće biti na parketu sa nama", poručio je centar Cedevite

Košarkaš Cedevite Mirza Begić rekao je danas da njegovu ekipu ne očekuje lak posao protiv Crvene zvezde u finalu Jadranske lige, ali da on i njegovi saigrači veruju u sebe i svoj kvalitet.
"Svako finale kruna je rada igrača, trenera, kluba u celini cele sezone. Tako je i ovog puta. Već u polufinalu smo gledali sjajne izjednačene mečeve, kao i pune dvorane što me je oduševilo. Verujem da će finalna serija proći u istoj takvoj atmosferi, da će se o utakmicama pričati, a u dvoranama tražiti karta više", rekao je Begić za sajt Jadranske lige.

Izabrane vesti

Finalna serija regionalnog takmičenja počinje u ponedeljak, a u prve dve utakmice domaćin će biti crveno-beli.
"Crvena zvezda je vrhunski klub, evroligaš koji se bori za četvrtfinale i sigurno nas ne očekuje lak posao, ali mi verujemo u sebe, u svoj kvalitet i nadam se da ćemo se u finalu predstaviti u najboljem svetlu i pružiti odlične partije sa favorizovanim protivnikom."

Cedevita je ove sezone dva puta igrala protiv Zvezde i oba puta je poražena.
"Duga je sezona, imali smo i uspona i padova, dosta povreda koje su nas sputavale da pružimo maksimum. Zvezda je celu sezonu odigrala na vrhunskom nivou što je pokazala u obe utakmice sa nama. Mi smo ispadanjem iz Evrokupa imali nešto vremena za treninge i dizanje forme, pa se nadam da ćemo upravo u finalnoj seriji odigrati najbolje što možemo i pružiti maksimum", naveo je Begić.

On je naveo da njegovu ekipu i dalje prate povrede i podsetio da će prvi meč sigurno propustiti najbolji strelac Rajan Boutrajt, a da je sezona gotova za Marka Arapovića. Pritom, na prva dva meča ekipu neće voditi trener Veljko Mršić koji je suspendovan.
"Ali, kako se kaže što te ne ubije ojača te, pa se nadam da ćemo naći rezerve i odigrati najbolje upravo za momke koji neće biti na parketu sa nama."

Begić će imati direktan duel sa Zvezdinim visokim košarkašima protiv kojih je, kako je rekao, teško igrati.
"Zvezda ima fantastičnu centarsku liniju i protiv nje je teško igrati. Verujem da ćemo se taktički dobro spremiti, analizirati njihove nedostatke i tu ih napasti. Ako gledamo striktno poziciju pet tu smo Miro Bilan i ja i siguran sam da možemo dobro ispuniti najzahtevnije stvari koje trener postavi pred nas. Takodje, ima nekih stvari koje još nismo pokazali u utakmicama sa Zvezdom, a koje sada možemo iskoristiti. Neka i oni malo razmišljaju o nama", rekao je Begić.

Begić nije želeo da govori o prednostima i manama njegove ekipe uoči duela sa Zvezdom.
"Na nama je da damo maksimum, da idemo utakmicu po utakmicu, pa šta bude. I oni i mi smo u dosadašnjem toku sezone dokazali da smo dve najbolje ekipe ABA lige i da nas očekuje pravo finale, niz zanimljivih utakmica koje će privući pažnju navijača i u Beogradu i u Zagrebu, ali i u celom regionu. Verujem da će sve proći u pravoj sportskoj atmosferi i da će pobediti košarka. Naravno da se nadam da ćemo na kraju mi podići pobednički pehar", zaključio je Begić.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaJadranska ligaMirza Begić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara