"Svlačionice u FK Bor"
"Svlačionice u FK Bor"

Beda borskog fudbala: Samo da im plafon ne padne na glavu (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.10.13. | 11:53

Kolege sa portala IST Media zavirile su u prostorije FK Bor, nekadašnjeg učesnika Kupa pobednika Kupova. Imale su šta da vide

Svlačionice u FK BorSledeći put kada čelnici FSS budu delili donacije Evropske fudbalske federacije mogli bi da svrate i do Bora. Naime, kolege sa portala IST Media nedavno su posetile prostorije kluba koji je bio prvoligaš i u onoj staroj Jugi, kada je elita to zaista i bila, i uslikale očajne uslove u kojima trenira više od 200 mladih ljudi.

Slike govore više od hiljadu reči, ali ćemo preneti i par rečenica novinara portala ISTMedia.rs. Tek da dodatno dočaramo sve izazove sa kojima se susrelo novo rukovodstvo kluba na čelu sa Hakijom Rovčaninom, bivšim igračem Bora. Inače i nekadašnjim učesnikom Kupa pobednika Kupova čime se malo ko u Srbiji može pohvaliti.
"U razgovoru sa ljudima koji svakog dana strahuju da mališanima plafon ne padne na glavu, saznali smo da klub nema ni najosnovnija sredstva za održavanje higijene. Mladim nadama borskog fudbala se nakon treninga, kad ima novca, čaj kuva u prostoriji koja smrdi na memlu i buđ. Pored ovog jada klub ima i drugih problema. Sve je češće na meti lopova koji organizovano pokušavaju da pokradu sve što je ostalo od metala. Čak i stative", navodi se na sajtu IST Media i dodaje da je vrlo teško da će uprava kluba moći da se izbori sa nemaštinom bez pomoći gradskih vlasti i RTB-a.

Izabrane vesti

Nažalost, svi znamo da Bor nije jedini fudbalski klub koji se suočava sa ovakvim problemima. Ali ovakvi prizori zaista ostavljaju bez teksta.

(FOTO: IST Media, Saša Trifunović)


tagovi

FK BorSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara