""
""

Baski se plaše Živkovića: Samo da ga zaustavimo! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.10.15. | 19:12

Ernesto Valverde pored najboljeg igrača crno-belih, apostrofirao i kvalitete Stefana Babovića i Alena Stevanovića

Svi se plaše Andrije Živkovića. Nije to ni neka mudrost, s obzirom da je Partizanov krilni vezista najbolji igrač crno-belih ove sezone, ali su u taboru Atletik Bilbaa priznali da će morati da otvore četvoro očiju kako u Humskoj ne bi doživeli sudbinu četiri prethodna evropska rivala koja su gostovala u Beogradu.

Izabrane vesti

Mada, nije samo Živković opasnost po gol Baska, već su gosti kao pretnju označili još dvojicu igrača.
"Naravno da srpska i španska liga ne mogu da se porede po kvaliteu, međutim, Partizan se ove sezone dobro takmiči u Ligi Evrope, gde beleži dobre rezultate. Reč je o mladom, ali istovremeno i snažnom timu, koji se odlično bori, a fudbaleri poput Andrije Živkovića, Stefana Babovića i Alena Stevanovića mogu da nam naprave probleme. Naravno, trudićemo se da pronađemo način da njih zaustavimo i da mi budemo ti koji će slaviti", poručio je trener Ernesto Valverde uoči završnog treninga španskog predstavnika pred meč trećeg kola Lige Evrope.

Valverde je više od pola sata potrošio objašnjavajući novinarima iz Baskije koji su doputovali u Beograd šta treba da promeni u igri svoje ekipe, jer su ga uglavnom o tome ispitivali, dok se tek u obrisima dotakao crno-belih i činjenice da su protekle sedmice promenili trenera.
"Promena trenera uvek može da donese i promenu u igri. Međutim, na ovoj poslednjoj utakmici Partizana nismo primetili neke razlike u takmičkom smislu u odnosu na prethodne, a ne isključujem mogućnost da će ih biti sutra. Što se moje ekipe tiče, naravno da neću ništa da otrkrivam da ne bih naveo protinika na trag".

S obzirom da je u prošlosti trenirao Olimpijakos, kao i načinjenicu da Bilbao ima i te kako ima vatrene navijače, novinare je interesovalo kako će se Valverdeov tim snaći pred Grobarima.
"To je velika prednost za Partizan. Pritisnuće nas, to stoji, ali ne možemo da gledamo na tribine, već ćemo pažnju usresrediti isključivo na teren", završio je Valverde.

Potput svog šefa, svestan je i Mikel Balenzijaga da je ključ uspeha u Beogradu zaustavljanje Andrije Živkovića, strelca tri gola crno-belih u dosadašnjem toku takmičenja.
"Živković je veoma mlad, ali i veoma značajan igrač za ekipu Partizana. Od njega nam preti najveća opasnost i svesni smo da moramo da povedemo ozbiljno računa o njemu. Isto tako, svesni smo da moramo da se izolujemo od pritiska sa tribina i da ovde odigramo kao na našem San Mamesu", rekao je Valenzijaga, koji je nekoliko puta u obraćanju medijima Živkovića prekrstio u Ćirkovića, pa je tek nakon intervencije srpskih novinara ukapirao o kome priča.

(FOTO: MN press)


tagovi

SrbijaFK PartizanMikel BalenzijagaLiga EvropeErnesto ValverdeFK Crvena zvezdaAndrija Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara