""
""

Baš ih briga što su Čelsijeva filijala, prvi su zahvaljujući tome! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.01.14. | 21:46

Vitese na jedvite jade savladao Cvole pobedonosnim golom u 90 minutu i ostao na vrhu prvenstvene lestvice. Oba gola postigli pozajmljeni igrači sa Stamford Bridža

Ako Vitese bude prvak Holandije u ovoj sezoni, biće to i veliki uspeh Čelsija. Jer, igrači Plavaca na pozajmici u Viteseu blistaju ove sezone. To se potvrdilo i večeras u okršaju sa Cvoleom.

Izabrane vesti

Vitese je slavio sa 2:1 uz mnogo muke, golom Patrika Van Anholta u 90. minutu i na taj način sačuvao prvo mesto na tabeli sa tri boda više Tventea i Ajaksa koji svoj meč igra sutra protiv PSV-a. Oba gola za Vitese u večerašnjem trijumfu su postgili igrači pozajmljeni iz Čelsija.

Kristijan Atsu, krilo koje je letos stiglo sa Stamford Bridža je posle lepe solo akcije i udarca sa distance doveo žuto-crne u vođstvo u trećem minutu. Reprezentativac Gane je nanizao protivničke defanzivce i neodbranjivo šutirao u suprotan ugao. Ipak, Cvole je ekspresno izjednačio. U 11. minutu Fernandes je izmakao pažnji odbrani Vitesea i bio neumoljiv u stopostotnoj situaciji. Mogao je Vitese samo dva minuta kasnije da se opet vrati u vođstvo, ali je Lukas Pjazon promašio penal.

I kada se činilo da će meč biti zavrpen bez pobednika i da će Pjazon biti tragičar, Patrik Van Anholt se sjajno ubacio iz drugog plana i doneo pobedu gostima iz Arnema. Inače, Atsu, Van Anholt i Pjazon (sva trojica pozajmljeni iz Čelsija) su postigli ove sezone 18 od ukupno 44 gola Vitesea i posao sa pozajmicama sa Stamford Bridža se pokazuje kao dobitna kombinacija holandskog kluba.

Najveće pojačanje Vitesea u zimskom prelaznom roku, naš napadača Uroš Đurđević nije bio u kombinaciji za meč.

Groningenu je izmakla pobeda u Valvajku protiv RKC-a. Zeleno-beli su vodili golom De Leuva sve do 82. minutu kada je Evander Sno golom iz penala spasao domaći tim poraza. Filip Kostić je odigrao ceo meč za goste, dok je Rišairo Živković ušao u igru u 85. minutu.

AZ Alkmar je zaboravio na katastrofalnu 2013. godinu koju su završili sa četiri vezana poraza i sa 3:0 deklasirali Bredu u meču u kojem je Nemanja Gudelj odigrao svih 90 minuta protiv bivšeg kluba. 

EREDIVIZIJA – 19. kolo:

Tvente – Herakles 3:1 (1:0)
/Proms 23, Kastanjos 55, Tadić 88pen – Ut 76/

Subota:
AZ Alkmar – NAC Breda 3:0 (2:0)
/Berghujs 23, 69, Johanson 45+1/

RKC – Groningen 1:1 (0:1)
/Sno 82 penal - de Leuv 31/

Cvole – Vitese 1:2 (1:1)
/Fernandes 11 - Atsu 3, Van Anholt 90/

20.45: Herenven – Roda

Nedelja:

12.30: NEC – ADO Den Hag
14.30: Kambur – Go Ahed Igls
14.30: Utreht – Fejenos
16.30: Ajaks – PSV


tagovi

RKCGroningencvoleAZ AlkmarVitesePatrik van AnholtKristijan AtsuHolandijaEredivizijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara