""
""

Barsina petarda, debitovao „mali“ Buskets, dao ga i Arnaiz, bek isproban u špicu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.11.17. | 21:37

Sa Pikeom i rezervama Katalonci demonstrirali silu u Kupu kralja, Sevilja sa ukupnih 7:0 ide dalje

Barselona nije imala milosti. Sa ukupnih 8:0 u dva meča protiv trećeligaša Mursije, Katalonci su obezbedili plasman u osminu finala Kupa kralja.

Izabrane vesti

Iako su revanš na Nou Kampu odigrali sa rezervnim timom, čak i trećepozivcima, Katalonci su samleli Mursiju sa 5:0. Od startera su igrali samo Pike i Semedo, od rezervista Silesen, Vermalen, Alkaser, Dinj, Denis Suarez, Deulofeu, Aleš Vidal, a šansu od prvog minuta su dobila trenutno dvojica najtalentovanijih tinejdžera iz Barsine škole - Oriol Buskets (18 godina) i Karles Alenja (19). Busketsu je to bio debi za prvi tim Barse, dok je Alenja i ranije u ovakvim mečevima dobijao šansu. U drugom poluvremenu su ušli Serđo Roberto, i članovi B tima David Kostas i Jose Arnaiz. Zanimljivo je da je Aleš Vidal koji je po vokaciji desni bek, večeras igrao polušpica, odnosno „lažnu devetku“ i vrlo dobro se snašao u novoj ulozi.

Alkaser je udarcem glavom načeo Mursiju u 16 minutu, a na drugi gol se čekalo sve do 56. minutu kada je Pike pogodio na asistenciju Vidala. A onda je krenula kanonada... Vidal je postigao sjajan gol glavom, na 4:0 je povisio Deulofeu, a tačku je stavio Arnaiz posle divne asistencije Suareza.

 

 

 

Ubedljiva je bila i Sevilja koja je u revanšu deklasirala Kartahenu sa 4:0, a već na poluvremenu je posle dva gola Ben Jedera i pogotka Gansa bilo 3:0. Korea je postavio konačnih 4:0. 

Barselona - Mursija 5:0 (1:0)
Sosijedad - Ljeida 2:3 (2:0)
Sevilja - Kartahena 4:0 (3:0)

21.30 Atletik Bilbao - Formentera
21.30 Atletiko Madrid - Elče
21.30 Las Palmas - Deportivo

(FOTO: Action images)


tagovi

Aleks VidalPrimeraSeviljaŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara