"Lukas Dinj"
"Lukas Dinj"

Barsin “fejslifting”: Stigao i Dinj, čeka se desni bek, taj bi mogao i da igra

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.07.16. | 15:07

Đordi Alba dobio konkurenciju

Lukas Dinj

Đerar Pike sa 29 leta, Đordi Alba sa 27, Aleiš Vidal sa 26, a od ove nedelje i 22-godišnjaci Samjuel Umtiti i poslednja Barselonina akvizicija Lukas Dinj. Katalonski gigant ovo leto je iskoristio da osveži ekipu igračima koji verovatno neće momentalno biti u prvom planu Luisa Enrikea, ali na kojima bi trebalo da počiva budućnost kluba.

Izabrane vesti

Dinj je doveden kao konkurencija Đordija Albi, iako je jasno da će pet godina stariji kolega imati veliku prednost, pa se čini da je Lukas bio pravi čovek na pravom mestu. Kako drugačije objasniti dolazak igrača koji nije imao mesta u Pari Sen Žermenu u verovatno najbolji klub današnjice?

Bilo kako, Blaugrana će na račun Pari Sen Žermena uplatiti 16.500.000 evra odmah, a još 4.000.000 u zavisnosti od premija. Dinj će dobiti ugovor na pet godina, a njegova sloboda ubuduće će zainteresovane kupce koštati celih 60.000.000 evra! Podsetimo, Dinj je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Romi, koja je imala opciju da za 16.000.000 evra otkupi njegov ugovor, ali nije iskoristila to pravo.

Mediji su, inače, spekulisali da je Barselona ovog leta snimala i levog beka Kelna Jonasa Hektora, te mladog Tea Ernandeza iz madridskog Atletika, ali je sportski direktor Robert Fernandez navodno presekao i rekao: Dinj je pravi.

Dolazak francuskog reprezentativca verovatno će značiti i rastanak sa 31-godišnji Adrijanom Korejom, koji u protekle dve sezone jedva da je igrao.

Dakle, treća kupovina Barselone ovog leta. Prethodno su stigli Denis Suarez i Samjuel Umtiti. Čeka se desni bek. Taj bi mogao direktno i u prvi tim s obzirom na odlazak Danija Alvesa u Juventus.

(FOTO: Twitter/FCBarcelona)


tagovi

ŠpanijaSerija ARomaPrimeraPari Sen ŽermenLukas DinjLiga 1letnji prelazni rok 2016ItalijaFrancuskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara