""
""

Barselona mora da sprema keš za štopera

Vreme čitanja: 1min | ned. 15.12.13. | 15:20

Karles Pujol razmišlja o povlačenju zbog čestih povreda. Potencijalne zamene su Mangala, Dede ili Metju

Barselona je celo prošlo leto tragala za štoperom, a sada će ta potraga morati da bude intezivirana jer je blizu odlaska u penziju stub odbrane Karles Pujol. Tridesetpetogodišnji kapiten je poslednjih sezona stalno kuburio sa povredama, a u oktobru je imao dve operacije kolena i namerava da okači kopačke o klin. Ove sezone je odigrao samo tri utakmice u Primeri.

Izabrane vesti

Kako je španski dnevnik Mundo deportivo preneo, Pujol namerava da završi karijeru, ukoliko u narednim mesecima ne bude rešio problem sa povredama. Ipak, navodi se da Pujol ne odbacuje ni mogućnost prelaska u Katar ili SAD, gde bi završio igračku karijeru.

Pujol je jedan od najtrofejnijih igrača Barselone svih vremena, sa osvojene tri Lige šampiona i šest titula prvaka Španije. Takođe, jedan je od svega osmorice fudbalera koji su predstavljali Španiju 100 puta i bio je jedan od ključnih igrača u osvajanju prvenstva Evrope 2008. i Mundijala 2010.

Upravo zbog čestih povreda kapitena, Katalonci su letos grozničavo tražili pojačanje na poziciji štopera, ali nisu uspeli da realizuju nijednu želju. Pokušavali su da dovedu Tijaga Silvu, Markinjosa, Kompanija, Agera, Davida Luiza, Injiga Martineza, Humelsa, ali sve se završilo na pustim željama.

Kao nova akvizicija se u poslednje vreme pominje defanzivac Porta Eliakvim Mangala, štoper Valensije Žeremi Metju i Brazilac Dede

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaKarles PujolPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara