Barsa ima pravo preče kupovine za Saula

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.09.18. | 11:33

Ako Atletiko nekada bude želeo da proda jednog od svojih najboljih igrača moraće prvo da ga ponudi Kataloncima

Saul i Barselona - kako vam zvuči? Dobro, sigurno da nije realno, ali Mundo deportivo kao glavnu vest na svom portalu plasira priču o tome da će Katalonci imati pravo preče kupovine kad i ukoliko Atletiko reši da proda jednog od svojih najboljih igrača. 

Legitimni Ćavijev i Inijestin naslednik u veznom redu reprezentacije Španije izrastao je u jednog od najboljih igrača sveta na toj poziciji i sigurno je predmet interesovanja mnogih bogatih klubova. Saul je, istina, više puta isticao kako mu ne pada na pamet da napušta Atletiko, međutim kada uzmemo u obzir u kom pravcu ide fudbalsko tržište ne treba zanemariti jednu ovakvu informaciju. 

Izabrane vesti

A kako je došlo do toga da Barsa ima prioritet kada je u pitanju Saul Njigez? Dogodilo se to 2013. godine, kada je David Vilja prelazio sa Nou Kampa na Visente Kalderon. Tom prilikom Đozep Marija Bartomeu u taj transfer je uključio pravo preče kupovine za dvojicu igrača Atletika. Tog momenta nije saopšteno o kome se radi, već da su u pitanju "mladi i perspektivni igrači".     

Pored Saula u posao je bio uključen i Havijer Mankiljo

I dok je Mankiljo, ispostaviće se, bio loša procena Barselone, Saul je pun pogodak. Naravno, Katalonci će do njega jako teško, ali ako ikada dođemo do situacije da Atletiko prodaje svog bisera, onda će Barsa biti ta koji se prvi pita. Madriđani će moći da ga prodaju tek ukoliko Barselona ne bude zainteresovana. 

Podsetimo, Saul je 2017. godine potpisao sa Atletiko Madridom ugovor na 10 godina, čime je pokazao da nije uzalud pričao o vernosti Čolu Simeoneu i klkubu gde je stasao. Tom prilikom klauzula o otkupu njegovog ugovora povećana je sa 45 na 150.000.000 evra. Ozbiljna cifra svakako, ali za današnje tržište ne i nepremostiva prepreka...  

 


tagovi

Saul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara