""
""

BAM - Barnliju je presudio Emre Džan (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.03.17. | 18:54

Redsi slavili na Enfildu rezultatom 2:1 i zadržali četvrtu poziciju na tabeli Premijer lige

Dva i po meseca! Toliko vremena prošlo je od dana kada je Liverpul poslednji put slavio protiv „malog“ rivala u Premijer ligi. Zaboravio se na Enfildu trijumf nad Stoukom krajem decembra prošle godine, a upravo zbog svih kikseva u nizu tamo gde su bodovi unapred bili upisani - Redsi su ispali iz trke za titulu, a onda ozbiljno ugrozili i šansu da se nađu u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Zato je pobeda nad Barnlijem (2:1) utoliko značajnija za Jirgena Klopa i njegov Liverpul. Četvrta pozicija na tabeli je zacementirana i sada će Redsi čekati da se Mančester Siti ili Totenhem spotaknu kako bi ponovo zauzeli mesto koje vodi direktno u Ligu šampiona.

Opet, dobro su se fudbaleri Liverpula preznojili kako bi overili tri boda.

Počelo je košmarno loše - ranim pogotkom Ešlija Barnsa i pesmom navijača Barnlija, podsećajući domaćina upravo na sve te loše rezultate koji su uticali da Liverpul ispadne iz trke za šampionsku krunu.

Sve do poslednjih trenutaka prvog dela trajala je neizvesnost, a onda se posle velike gužve u Barnlijevom šesnaestercu dogodio - Žoržinjo Vajnaldum. Ponovo gol holandskog veziste, u drugoj vezanoj ligaškojh utakmici i poravnanje rezultata taman pred odlazak na odmor.

A onda, tek što se zahuktala atmosfera na Enfildu, pojavio se Emre Džan. Pravovremena asistencija Divoka Origija i onda solo akcija, pa neodbranjih hitac u donji desni ugao gola koji je branio Tom Hiton. Pogodak vredan preokreta, nešto kasnije i pobede.

Doduše, vrlo lako moglo je da se dogodi da Barnli kući ode s bodom u džepu. Igrali su se poslednji trenuci utakmice, i samo nekoliko trenutaka pošto je Sadio Mane promašio šansu utakmice, kojom bi definitivno otklonio sve sumnje u pitanje pobednika. Metju Loton bio je u neverovatnoj šansi, ali je njegov udarac završio tik iznad prečke. Na sreću zaleđenog Enfilda...

PREMIJER LIGA - 28. KOLO

Sreda:

Mančester Siti - Stouk 0:0

Subota:

Bornmut - Vest Hem 3:2 (2:1)
/King 31, 48, 90 - Antonio 10, Aju 83/

Everton - VBA 3:0 (2:0)
/Miralas 39, Šnajderlin 45+1, Lukaku 82/

Hal - Svonsi 2:1 (0:0)
/Nijase 69, 78 - Moson 90+1/

Nedelja:

Liverpul - Barnli 2:1 (1:1)
/Vajnaldum 45+1, Džan 61 - Barns 7/

Odloženo:

Kristal Palas - Totenhem
Midlzbro - Sanderlend
Arsenal - Lester
Sautempton - Mančester junajted
Čelsi - Votford


tagovi

Žoržinjo VajnaldumPremijer ligaLiverpulEvropaEšli BarnsEngleskaEmre DžanBarnli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara