""
""

Baku izgoreo posle 20 minuta: Čelsijevi penali i rafal za osminu finala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.11.17. | 19:51

Domaćin poklekao posle jedanaesterca i isključenja Sadikova, što su gosti iskoristili i stigli do ubedljivog slavlja - 0:4

Počelo je burno, a završilo je ranije nego što su svi očekivali. Čelsi je bez većih problema došao do ubedljive pobede nad Karabagom u Bakuu i kolo pre kraja grupne faze takmičenja obezbedio plasman u osminu finala Lige šampiona - 0:4 (0:2).

Izabrane vesti

Plavci su problema sa ratobornim domaćinom imali samo u prvih 20 minuta, a onda je portugalski sudija Manuel Souza dosudio prvi od ukupno dva diskutabilna penala na ovoj utakmici. Oba puta zbog prekršaja nad Vilijanom, posle kojih su Azar i Fabregas pogađali mrežu domaćina, ali je prvi imao znatno veću težinu, s obzirom da je nakon njega isključen kapiten Rašad Sadikov.

Da je bilo prestrogo, jeste, može se rećo i nepravedno, ali velikan iz Londona je tada poveo preko, a tačku na večerašnju utakmicu stavio je Vilijan u završnici prvog poluvremena.

Karabag je u 14. minutu uspeo i da uzdrma prečku gola Tiboa Kurtoe, ali je kasnije lopta bila pod kontrolom izabranika Antonija Kontea, koji su brojčanu nadmoć na terenu iskoristili da maksimalno sačuvaju snagu za derbi sa Liverpulom narednog vikenda.

Treći pogodak, drugi iz penala stigao je u 71. minutu, dok je pet minuta pre kraja Vilijan kruniso svoju odličnu partiju izuzetno efektnim pogotkom sa ivice kaznenog prostora.

Čelsi će večeras navijati za Atletiko Madrid protiv Rome, kako bi ostao na prvom mestu u grupi C, a onda u poslednjem kolu upravo protiv Madriđana bio u prilici da overi prvu poziciju.

Grupa A

CSKA - Benfika 2:0 (1:0)
/Šenjikov 13, Žardel 56ag/

20.45: Bazel - Mančester Junajted

Grupa B

 

20.45: Pari Sen Žermen - Seltik
20.45: Anderleht - Bajern Minhen

Grupa C

Karabag - Čelsi 0:4 (0:2)
/Azar 21pen, Vilijan 36, 85 Fabregas 71pen/

20.45: Atletiko - Roma

Grupa D

20.45: Juventus - Barselona
20.45: Sporting - Olimpijakos

(FOTO: Action images)


tagovi

Antonio KonteČelsiEden AzarEngleskaLiga šampionaRašid SadikovVilijan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara