""
""

Bajković: Da pobedimo Partizan ili da se razilazimo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 31.10.13. | 15:26

''Ne plašim ih se, imam pozitivan skor protiv njih. Svi očekuju da ću imati mnogo posla, ali ja baš razmišljam kontra. Ubeđen sam da će golman preko puta biti zaposleniji'', samouveren je golman Zvezde

Imao je tokom svog mandata u Ljutice Bogdana Robert Prosinečki mnogo riskantnih odluka, ali jedna je za nijansu riskantnija. Tog aprila 2011. mladi hrvatski stručnjak nije se obazirao na glasne i nikad dokazane priče o licu i naličiju karaktera Bobana Bajkovića. Oslanjao se samo na osećaj, verovatno i nepobitnu činjenicu da mu je do tada skrajnuti čuvar mreže zbog mangupluka ušao pod kožu još tokom prvih treninga u Antaliji.
''Rešio sam, on će mi biti prvi golman u budućnosti. Brži je od Stamenkovića, braniće mi i u revanš meču kupa protiv Partizana'', otkrio je bliskim prijateljima Prosinečki.

Taj revanš meč na Marakani, koji su crveno-beli završili Pirovom pobedom (1:0) bio je početak odiseje Bobana Bajkovića u utakmici svih utakmica. Rođeni Cetinjanin trenutno je u Zvezdinoj svlačionici "džomba" kad su u pitanju susreti s Partizanom, pošto će upisati deveto učešće u večitim derbijama. Do sada je sakupio pet pobeda, oplemenio biografiju skidanjem zicera Lazevskom i Prinsu Tejgu i pet puta vadio loptu iz mreže. Majski projektil Jojića vredan šampionske titule još ga peče, ali večiti optimista po prirodi ubeđen je da će Delije u subotu veče imati razloga da zapevaju dobro poznati stih: naš je Bajko bolji od Bufona.
''Pred nama su dva puta: ili da ih pobedimo, da pokažemo ko smo i šta smo, ili da se razilazimo. Nema na druge. Znamo koliko smo razočarali u prethodnom delu sezone, ali ne vidim zašto je to Partizan favorit na Marakani. Ne plašim ih se, imam pozitivan skor protiv njih. Svi očekuju da ću imati mnogo posla, ali ja baš razmišljam kontra. Ubeđen sam da će golman preko puta biti zaposleniji. Igramo u našoj kući, moraćemo da ih pritisnemo'', poručio je Boban Bajković.

Izabrane vesti

Mada o njegovim kvalitetima i dalje vladaju podeljena mišljenja, fakat je da je čovek koji troši 11 sezonu na Marakani u ovoj možda i najjači adut Slaviše Stojanovića. Samo zahvaljući njegovim bravurama crveno-beli nisu posramljeni u Ivanjici, baš kao ni u sudaru sa Voždovcem. Konstantno dobar navikao je da na njega, ipak, gledaju kroz prizmu mladalačkih grešaka.
''Ne znam, valjda ljudi očekuju od mene stalno neki šou. Verujem da ću im to priuštiti po završetku meča kad ispod severne tribine budemo slavili pobedu. Znam samo jedno: neću pokušavati da driblam. Mogao sam jednom da se osramotim, Tejgo je bio na milimetar da mi uzme loptu... Zaledio sam se tad na komšijskom stadionu, da smo iz te akcije primili gol verovatno bih sam izašao iz igre''.

O kolegi Vladimiru Stojkoviću sa kojim je nekada delio svlačionicu nije želeo da troši reči. Samo je konstatovao "ajmo na sledeće pitanje". Kao da je želeo da izbegne bilo kakva poređenja sa verovatno najboljim čuvarem mreže u Srbiji. Mnogo toga ih, ipak, spaja: navikli su u poslednje vreme da skidaju kožu sa šiljka saigračima iz odbrane i donose direktne bodove crveno i crno-belima, zatim je tu ta nepobitna nit da su na meti suparničkih navijača...

''Ja ove njihove i ne čujem. Toliko su mi važni. Ne mogu da utiču na mene, što sam i dokazao. Do onog prošlog gola Jojića lopta me je savršeno slušala na prethodnim utakmicama na komšijskom stadionu. Lepila se za mene kao onog proleća kada smo ih tri puta pobedili za mesec dana. Pogađali su stative, ali do moje mreže nisu mogli. Tako će, nadam se, biti i u subotu. A onda da napravimo žurku sa Delijama i svi zajedno pokažemo da smo najbolji u Srbiji. I sad znam da smo bolji'', jasan je Bajković.

(FOTO: MN Press)


tagovi

145. derbiBoban BajkovićFK Crvena zvezdaSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara