"Boban Bajković već pokupio simpatije Belgijanaca"
"Boban Bajković već pokupio simpatije Belgijanaca"

Bajko mačka: Van Dam bije glavom, ali Slavišini momci ne odustaju tako lako! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.09.14. | 21:55

Boban Bajković na debiju u Belgiji primio dva gola, ali je u sudijskoj nadoknadi paradom spasio Lirs poraza na vrućem gostovanju kod belgijskog giganta Standarda, poklekao i Briž (2:2)

Boban Bajković već pokupio simpatije BelgijanacaLirs i dalje na začelju tabele, ali čini se da je samo pitanje trenutka kada će četa Slaviše Stojanovića krenuti da se penje na tabeli. Jer, posle remija u susretu sa Anderlehtom, žuto-crni su odoleli i na gostovanju kod drugog belgijskog velikana Standarda – 2:2 na prepunom Moris Dufran stadionu.

Velikim delom i zahvaljujući Bobanu Bajkoviću, koji je u četvrtom minutu sudijske nadoknade spektakularnom paradom zaustavio poslednji pokušaj favorizovanog domaćina do celog plena! I saigrači su već videli loptu u mreži.

Izabrane vesti

A činilo se da će to biti lak zadatak za tim iz Liježa. Raspoloženi Žele van Dam je sa dva gola u prvom poluvremenu bacio Lirs u nokdaun. Posebno upečatljiv bio je prvi pogodak Van Dama. Glavom sa ivice kaznenog prostora. Pod samu prečku. Teško da je Bajković to mogao da brani.

Ali, tada je Van Dam napravio i prvu grešku. Gol je proslavio igrajući se sa korner zastavicom zbog čega je nagrađen žutim kartonom. U 82. dobio je i drugi. Još pre toga pocrveneo je i kapiten Lirsa Hernan Pablo Losada. Samo par minuta ranije gol Pjer-Iva Ngave vratio je Lirs u život.

Trener Standarda Gaj Luzon kukavički je u drugom poluvremenu povukao ekipu. Slaviša Stojanović je naredio totalni juriš. Eiđi Kavašima je nekoliko puta vadio kestenje iz vatre, ali je u 90. minutu upravo njegovo loše izletanje skupo koštalo domaće. Apostolos Velios, koga je Stojanović samo tri minuta ranije uveo u igru, našao se na pravom mestu. Prava izmena.

Tek tada je igračima Standarda sinulo da bi mogli da ostanu bez pobede. Svim silama su krenuli napred, uspeli da "na brzaka" i nasamare uporne, ali i ne previše kvalitetne defanzivce gostujućeg tima… Ne i Bajkovića.

Ako se po jutru dan poznaje – navijači Lirsa upravo su dobili novog ljubimca.

Što se tiče Slaviše Stojanovića on je pokazao da ume. Nekad izgleda kao da ni sam ne veruje dovoljno u sebe. I u Liježu je, kao nekad na "Marakani" posle pobede u večitom derbiju sa Partizanom, odmah po završetku meča otrčao u tunel koji vodi ka svlačionicama. Stisnutim pesnicama i rukama podignutim u vazduh smirivao se dok je čekao protivnika da čestita. 

Poput Standarda, korak za vodećim Anderlehtom gubi i još jedan kandidat za titulu. Klub Briž je na gostopvanju Ostendeu osvojio samo bod (2:2) i ostao na petom mestu na tabeli, čak sedam koraka iza lidera iz Brisela.

Brižu nisu pomogla ni dva gola Bjorna Engelsa, 20-godišnjeg štopera koji je prvi put mrežu domaćina zatresao na fenomenalan način iz slobodnog udarca, dok je 19 minuta pre kraja doneo bod. A on je, zapravo i najveći krivac što je Ostende osvojio bod, pošto je u 13. minutu napravio prekšraj za penal koji je domaćin izjednačio na 1:1.

PRO LIGA, deveto kolo:

Nedelja:

Gent – Lokeren 1:1 (0:1)
/Depoatr 90+1 – Vanaken 32/

Standard – Lirs 2:2 (2:0)
/Van Dam 35, 45+1 – Ngava 68, Velios 90/

Ostende – Klub Briž 2:2 (1:1)
/Sijani 13 pen, Fernando 60 - Engels 7, 71/

Subota:

Zulte – Anderleht 0:2 (0:1)
/Suarez 42, Nahar 67/

Serkl Briž – Vesterlo 1:2 (0:0)
/Van Aker 82 - Lekomt 49, Gunongbe 76 penal/

Mehelen – Vasland Beveren 2:0 (1:0)
/Obradović 2, Veselinović 62/

Kortirjk – Muskron 3:0 (2:0)
/Santini 27, Ševalije 34, 75/

Genk – Šarlroa 1:1 (0:0)
/Marinos 64ag – Kebano 78/

(FOTO: Star Sport)


tagovi

BelgijaBoban BajkovićEvropaGentLirsLokerenŽupiler Pro ligaSlaviša StojanovićStandard LiježŽele Van dam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara