"Tajron Mings"
"Tajron Mings"

Bajka prelaznog roka - pre tri godine prodavao hipoteke, a sada prodat za više od 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.07.15. | 11:27

Poznato je da engleski klubovi troše nerazumne svote novca u prelaznom roku, a Tajron Mings je još jedan primer koji to dokazuje

Tajron MingsTajron Mings, 22-godišnji levi bočni fudbaler ove nedelje je i službeno predstavljen kao novi igrač Bornmauta, ekipe koja je izborila nastup u Premijer ligi. On je juniorsku karijeru počeo u Sautemptonu, posle čega je igrao u niželigašima Jejt Taunu i Čipenamu, da bi poslednje tri sezone proveo u Ipsviču. Iako u karijeri nije zabeležio nijedan prvoligaški nastup, Bornmaut je za njega platio neverovatnih 11.300.000 evra. Poređenja radi, otkupna cena koju je PSŽ platio Tuluzu za već dokazanog Serža Orijea iznosila je 1.300.000 evra manje.
Veoma sam srećan što sam napokon došao u Premijer ligu. Imao sam nekoliko ponuda i iz drugih klubova, ali sam se odlučio na Bornmaut jer i oni počinju svoj prvoligaški put pa u tu avanturu krećemo zajedno“, izjavio je Mings za Bi-bi-si.

>>> NAJNOVIJE INFORMACIJE SA FUDBALSKE PIJACE PRATITE OVDE <<<

Izabrane vesti

Ovaj momak ima zanimljivu životnu priču. Sautempton ga je sa 16 godina proglasio neperspektivnim, a za vreme igranja u niželigaškim klubovima bio je u statusu amatera pa je morao da radi dodatne poslove da bi zaradio za život. Pored fudbalske karijere radio je i kao savetnik za podizanje hipoteka. Sve se promenilo u njegovom životu kada ga je u dresu Čipenama zapazio Ipsvič i otkupio ga za 10.000 funti, odnosno 14.000 evra.

U prvoj sezoni u Čempionšipu Mings se nije naigrao, u drugoj je nastupio u 16 utakmica, a pravu eksploziju doživeo je u prošloj sezoni kada je odigrao 42 utakmice za Ipsvič koji je osvojio šesto mesto u Čempionšipu, ali i ispao od Noriča u doigravanju za ulazak u Premijer ligu. Ipak, Mings će igrati fudbal na najvišem nivou u dresu Bornmauta, a u Ipsviču zadovoljno trljaju ruke zbog finansijske konstrukcije cele priče.

Više od 11.000.000 evra čiste zarade...

Preuzeto sa: Germanijak.hr

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tajron MingsPremijer ligaprelazni rok 2015EvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara