""
""

Bajernova rutina koja ubija, Pizaro stigao Bodeov rekord, Kalu vozi Hertu ka Ligi šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.03.16. | 17:26

Iskusni Peruanac je postigao 101. gol u dresu Verdera u Bundesligi, čime se izjednačio sa Markom Bodeom na klupskoj večnoj listi strelaca

Fudbaleri, posle velikog preokreta protiv Juventusa u osmini finala Lige šampiona, okrenuli su se onome što deluje kao njihova privatna igraonica u kojoj su oni najstarije dete sa najboljom igračkom – Bundesligi.

Izabrane vesti

Ekipa Pepa Gvardiole rutinski je slavila protiv domaćeg Kelna sa 1:0 u utakmici 27. kola nemačkog prvenstva i nastavila sigurnim hodom da ide ka novoj šampionskoj tituli.

Ne može da se kaže da je Bajern baš briljirao u Kelnu, ali teško da će navijači minhenskog giganta imati bilo kakve zamerke.

Jedini pogodak na utakmici navijači su videli još u 10. minutu, kada je Robert Levandovski uhvatio jedan odbitak ispred kaznenog prostora i poslao loptu u donji desni ugao.

Najbolju šansu za Keln propustio je Antoni Modest u 73. minutu, kada je izašao sam ispred Manuela Nojera, ali mu to nije bilo dovoljno da zatrese mrežu.

Bivši fudbaler Partizana Miloš Jojić danas nije dobio priliku da zaigra, već je celu utakmicu odgledao sa klupe za rezervne igrače Kelna gde mu je društvo pravi i nekadašnji igrač Crvene zvezde Filip Mladenović koji je u 85. minutu zamenio Lemana.

Današnji dan iskusni napadač Verdera Klaudio Pizaro dobro će pamtiti ne po tome što je njegova ekipa osvojila bod u duelu sa gostujućim Majncom, već po tome što je upisao ime u istorijske knjige kluba iz Bremena.

Iskusni Peruanac je postigao 101. gol u dresu Verdera u Bundesligi, čime se izjednačio sa Markom Bodeom na klupskoj večnoj listi strelaca.

Pizaro je protivničku mrežu zatresao u 45. minutu iz penala, a prethodno je u 38. minutu Julijan Baumgartlinger doneo vođstvo Majncu.

Ovim bodom manje će da budu zadovoljni navijači Verdera, jer je njihova ekipa ostala tek bod iznad opasne zone odakle joj preti Hofenhajm.

Upravo je Hofenhajm napravio veliki rezultat pošto je u ovom kolu u gostima iznenadio jedan od najtrofejnijih nemačkih klubova Hamburger i slavio sa 3:1.

Nekadašnjem prvaku Evrope presudili su Andrej Kramarić, Kevin Foland i Eduardo Vargas.

Borbu plasman u Ligu šampiona uspešno je nastavila Herta koja je na svom terenu u Berlinu savladala Ingolštat sa 2:1.

Pobedonosni gol za klub iz nemačke prestonice postigao je nekadašnji fudbaler Čelsija Salomon Kalu u 69. minutu.

To je momku iz Obale Slonovače bio 13. prvenstveni gol, dok je prošle sezone ukupno dao šest pogodaka.

Današnjim trijumfom ekipa Herte je zadržala treće mesto na tabeli sa četiri boda više od Šalkea.

Volfzburgu ove sezone bolje ide u Evropi nego na domaćoj sceni, a dokaz za to je i današnji remi kod kuće protiv Darmštata - 1:1.

Morali su Vukovi da spašavaju živu glavu, a to su na kraju uspeli zahvaljujući reprezentativcu Nemačke Andreu Širleu koji je u 90. minutu zatresao protivničku mrežu i to strelom pod prečku sa 20-ak metara.


BUNDESLIGA – 27. KOLO

Petak:
Šalke – Menhenlagdbah 2:1 (0:0)
/Hintereger 59ag, Gorecka 83 – Kristensen 79/

Subota:
Keln – Bajern 0:1 (0:1)
/Levandovski 10/

HSV – Hofenhajm 1:3 (1:2)
/Hunt 30pen – Kramarić 20pen, Foland 23, Vargas 67/

Herta – Ingolštat 2:1 (0:0)
/Haraguči 54, Kalu 69 - Hintersir 75/

Verder – Majnc 1:1 (1:1)
/Pizaro 45pen – Baumgartlinger 38/

Volfzburg – Darmštat 1:1 (0:0)
/Širle 90 - Vagner 83/

Ajntraht – Hanover

Nedelja:
15.30 Štutgart – Leverkuzen
17.30 Augzburg – Borusija Dortmund

(FOTO: Action Images)


tagovi

VerderSalomon KaluRobert LevandovskiPep GvardiolaNemackaKlaudio PizaroHertaEvropaBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara