""
""

Bajern uništava konkurenciju: Čovek koji je stvorio Nojera, Ozila, Drakslera i Hevedesa stiže u Minhen

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.03.16. | 17:50

Norbert Elgert će nakon isteka ugovra na leto 2018. godine preći na Alijanc arenu

Slavni minhenski Bajern uspostavio je apsolutnu dominaciju u nemačkom fudbalu, ali mu to izgleda nije dovoljno. Cilj je da se u potopunosti uništi konkurencija. Godinama unazad čelnici kluba sa Alijanc arene "otimali" su najbolje igrače konkurentskim timovima, ali su sada odlučili da naprave potez kojim bi obezbedili apsolutnu vlast u nemačkom fudbalu na svim poljima. Kako piše Bild, Bajern je dogovorio angažovanje trenera mladog tima Šalkea Norberta Elgerta, čoveka koji je u proteklom periodu stvorio šampione sveta Manuela Nojera, Mesuta Ozila, Julijana Drakslera i Benedikta Hevedesa, a njegovim najsvežijim proizvodom smatra se sjajni madi vezista kluba iz Gelzenkirhena Leroj Sane - nova zlatna koka kluba sa Feltins arene.

Izabrane vesti

Elgertu ugovor sa Šalkeom ističe na leto 2018. godine, pa je Bajern 59-godišnjem stručnjaku odavno na sto stavio ponudu koja se ne može odbiti. Da je tako, govore i njegova nedavna izjava.
"Želim da radim nešto novo. Razmišljam o sličnom projektu, ali na nekom drugom mestu", rekao je nedavno Elgert.

On u Šalkeu radi od 1996. godine i kroz njegove ruke su prošli mnogobrojni veliki talenti nemačkog fudbala, pa Bajern taj "naftni izvor" želi da preseli u svoje dvorište.

U Gelzenkirhenu, barem prividno, u ovim trenucima nema nikakve panike. O tome svedoče i reči direktora omladinske škole Šalkea Olivera Runerta.
"Nije me obavestio o svojoj ostavci na nedavnom odboru. U tom smislu, očekujem da će još nekoliko Šalkeovih talenata proći kroz njegove ruke".

Ipak, svima je na Feltins areni jasno da se od napasti zvane minhenski Bajern ni ovoga puta ne mogu odbraniti. Bavarci će kroz dve godine dobiti kapitalno pojačanje, koje bi već kroz nekoliko godina moglo višestruko da se isplati klubu.

Daleko od toga da se u Minhenu proteklih godina nije vodilo računa o sopstvenoj deci, što dovoljno govore primeri Bastijana Švajnštajgera, Filipa Lama, Tomasa Milera, Holgera Badštubera i Davida Alabe (došao iz Austije Beč), ali će ovo biti snažan udarac najjačoj konkurenciji u stvaranju mladih igrača.

(FOTO: Screen shot)


tagovi

Norbert ElgertNemackaMesut OzilManuel NojerJulijan DrakslerEvropaBenedikt HevedesBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara