""
""

Bajern štedeo za Barsu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.04.13. | 17:22

Bez sedmorice prvotimaca Hejnkesova četa minimalno savladala Frajburg, Leverkuzen dobio za Ligu šampiona, Augsburg i Hofenhajm za opstanak

Moćan je i Bajern i kad mu najbolji sede na klupi. Sedmorica startera iz meča sa Barselonom dobila su nagradu u vidu odmora i vrlo dobra sedišta na Alijanc areni, iz prvog reda posmatrali su kako se njihove kolege poigravaju sa Frajburgom. Perfektnu arpilsku seriju Bararci su nastavili znatno manje efikanso nego u prethodnim mečevima, ali su ostvarili dvostruki benefit: em su upisali deseti vezani trijumf u svim takmičenjima, em je Jup Hajnkes osvežio vedete pred revanš Lige šampiona, u sredu.

Bavarska mašina je sa pola gasa razoružala goste, u meču koji su sa klupe za rezerve odgledali Nojer, Dante, Riberi, Alaba, Martinez i Gomez, a Roben odigrao poslednjih 20 minuta. Jedini put loptu u mrežu je poslao Emre Can, glavom posle centaršuta Šaćirija iz slobodnog udarca u 35. minutu. U drugom delu najbolju šansu je propustio Mandžukić, pogodivši stativu u 58. minutu.

Izabrane vesti

 

Osim Bajerna i dortmundske Borusije u Ligu šampiona će direktno i Leverkuzen. Aspirindžije su na Baj areni savladale ove sezone očajni Verder i tako produžili vrlo dobru seriju na pet utakmica bez poraza, osiguravši treću poziciju na tabeli, koja im garantuje plasman u elitu. Čovek odluke bio je Štefan Kisling, preciznim udarcem sa penala sačuvao je tri boda domaćinima.

 

Važne pobedu u borbi za opstanak ostvarili su Hofenhajm i Augsburg. Na Raj Nekar areni, domaćinu je bilo dovoljno samo 20 minuta da stekne opipljivu prednost, koju Nirnberg nije ugrozio ni kad ju je prepolovio početkom nastavka, dok je u Augsburgu istoimeni tim pogocima u drugom poluvremenu provozao Mercedes i stigao Fortunu iz Dizeldorfa na 15. poziciji, prvoj iznad crte za baraž.

Najubedljiviji u subotnjem programu bili su fudbaleri Volfsburga. Bez Slobodana Medojevića (90 minuta na klupi), Arnold, Olić i Dijego su izrešetali mrežu gostiju iz Menhengladbaha za mesto u sredini tabele.

 

BUNDESLIGA - 31. KOLO

Bajern – Frajburg 1:0 (1:0)
/Can 35/
Bajer Leverkuzen – Verder 1:0 (1:0)
/Kisling 35p/
Volfzburg - Borusija Menhengladbah 3:1(1:0)
/Arnold 34, Olić 61, Dijego 75 – Mlapa 52/Ž
Hofenhajm – Nirnberg 2:1 (2:0)
/Vajs 11, Salihović 20 – Simons 58.pen/
Augzburg – Štutgart 3:0 (0:0)
/Molders 61, De Jond 83, Dži 86/

18:30 Fortuna - Borusija Dortmund

Nedelja:
15.30: Majnc – Ajntraht
17.30: Šalke - Hamburger

Petak:
Grojter Firt - Hanover 2:3 (1:1)
/Đurđić 41, 83 - Abdelae 36, Hofman 71, Pinto 87/

 

(FOTO: Action Images)

 

 

 

 


tagovi

augzburgBajer LeverkuzenBajern MinhenBorusija MenhengladbahBundesliga IIEvropaFrajburgfudbalNemackaNirnbergStutgartVerderVolfzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara