"Načeo Darmštat: Arturo Vidal"
"Načeo Darmštat: Arturo Vidal"

Bajern prejak za Darmštat, agonija Menhengladbaha traje...

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.09.15. | 17:25

Šampion Nemačke slavio s ubedljivih 3:0 na gostovanju novajliji u Bundesligi

Načeo Darmštat: Arturo Vidal

Ako imamo u vidu da je posle prvih 45 minuta viđen samo jedan gol u Bundesligi i to zahvaljujući Arturu Vidalu, onda nakon 90. moramo da budemo zadovoljni. Da li su to i Nemci počeli da robuju rezultatu, na uštrb golova po kojima su godinama unazad bili poznati, tek videli smo samo sedam postignutih pogodaka na pet utakmica...

Izabrane vesti

Bajern je nastavio pobedonosnu seriju pa je stigao i do petog uzastopnog trijumfa u novoj sezoni na gostovanju novajliji u Bundesligi Darmštatu – 0:3 (0:1).

Izabranici Pepa Gvardiole pružili su dobru partiju, bili su raspucani i zasluženo su uz vatromet golova isprašili domaćina. Arturo Vidal je otvorio seriju Bavaraca sjajnim udarcem sa distance u 20. minutu, a u drugom poluvremenu Kingsli Koman u 62. i Sebastijan Rode u 63. minutu overili su trijumf šampiona Nemačke kojim je time barem na 24 sata pobegao velikom rivalu Dortmundu.

 

Najprijatnije iznenađenje ove sezone definitivno je Keln, koji je stigao do nove pobede nad raspalim Menhengladbahom, pa se učvrsatio na visokoj četvrtoj poziciji sa deset bodova. Srpski reprezentativac Miloš Jojić dobio je priliku u nastavku meča, od 46. minuta kada je zamenio Fogta, a njegov ulazak uneo je živost u igru Jarčeva, koji su slavili golom Antonija Modesta u 62. minutu. Brazilac Leonardo Bitenkur proigrao je Francuza koji je negde sa penaltika matirao Jana Somera i produžio agoniju Koltova i trenera Lusijana Farva, koji su sa svih pet poraza prikovani za dno tabele.

Do trijumfa u petom kolu stigao je i Volfzburg, koji je teže nego što se očekivalo slomio otpor Herte u finišu utakmice. Holanđanin Bas Dost je skratio muke Vukovima u 76. minutu, na pas Kaliđurija, a isti igrač je i u 88. iz jedanaesterca razgalio publiku na Volfsvagen areni.

Još jedan novajlija u Bundesligi napravio je iznenađenje kola. Ingolštat je šokirao Verder u gostima i to pogotkom sa bele tačke u trećem minutu nadoknade vremena, a strelac je bio Hartman. Ovom pobedom maleni klub se vinuo u vrh Bundeslige sa deset bodova, odmah je iza bogatih Volfsburga i Kelna. 

Zanimljivo je bilo u Hamburgu gde je Gojko Kačar odigrao ceo meč za Dinosauruse u remiju sa Ajntrahtom. U redovima gostiju Aleksandar Ignjovski je nastupio na poziciji desnog beka svih 90 minuta, dok je Slobodan Medojević ušao u igru u nadoknadi vremena.   

BUNDESLIGA – 5. KOLO

Petak

Majnc – Hofenhajm 3:1 (1:1)
/Mali 18, 61, 68 – Šmid 13/

Subota

Darmštat – Bajern 0:3 (0:1)
/Vidal 20, Koman 62, Rode 63/

Hamburger – Ajntraht 0:0

Keln  - Menhengladbah 1:0 (0:0)
/Modest 62/

Verder – Ingolštat 0:1 (0:0)
/Hartman 90+3 penal/

Volfzburg – Herta 2:0 (0:0)
/Dost 76, 88 penal/ 

Nedelja

15.30 Štutgart – Šalke
17.30 Augzburg - Hanover
17.30 Dortmund – Leverkuzen

FOTO: Action Images


tagovi

Volfzburgsebastijan rodeKingsli KomanKelnDarmštatBorusija MenhengladbahBajern MinhenArturo Vidal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara