"Radost Bavaraca"
"Radost Bavaraca"

Bajern ne zna kad je dosta: Šahtjorova katastrofa na Alijanc areni za oproštaj od Lige šampiona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.03.15. | 22:39

Kraj utakmice gotovo da se dogodio već na samom početku. Aleksandar Kučer je potpuno nesmotreno i apsolutno nepotrebno srušio Marija Gecea u svom šesnaestercu, a sudija Vilijam Kolum nije imao dilemu, pokazao je na jedanaesterac i poslao štoperu ukrajinskog štopera u svlačionicu – 7:0

Radost Bavaraca

Daš im jedan prst, a oni uzmu celu šaku! Bukvalno se tako može opisati večerašnja ubedljiva pobeda surovog Bajerna nad Šahtjorom iz Donjecka, kojom se bavarski tim plasirao u četvrtfinale Lige šampiona – 7:0 (2:0).

Izabrane vesti

Kraj utakmice gotovo da se dogodio već na samom početku. Aleksandar Kučer je potpuno nesmotreno i apsolutno nepotrebno srušio Marija Gecea u svom šesnaestercu, a sudija Vilijam Kolum nije imao dilemu, pokazao je na jedanaesterac i poslao štoperu ukrajinskog štopera u svlačionicu.

Gosti kao da su u tim trenucima znali šta ih čeka na Alijanc Areni. Bajern je iz minuta u minut dodavao gas, a sve je i definitivno bilo rešeno u 34. minutu. Žerom Boateng se odlčno snašao u petercu gostiju i odbijenu loptu nakon intervencije Pjatova poslao u mrežu Šahtjora.

Gde su Bavarci satali u prvom poluvremenu, nastavili su odmah na početku drugog poluvremena. Prvo je Riberi na dodavanje Aleabe u 49. minutu povrisio na 3:0, dok je samo tri minuta kasnije Miler povećao na ogromnih 4:0.

Ogromnih i ubedljivih 4:0, ali samo na prvi pogled, jer tako nisu mislili i izabranici Đozepa Gvardiole. Badštuber je u 63. minutu na centaršut Rafinje postigao peti gol za svoj tim, a 6:0 je bilo u 75. minutu kada je Levandovski iskoristio pravovremeno dodavanje Švajnštajgera.

Konačno, zasluženu nagradu za svoje zasluge Mario Gece je dobio u 87. minutu, kada se u ulozi asistenta ovoga puta našao Žerom Boateng.

Večerašnja pobeda Bavaraca ujedno je i najubeljiviji trijumf čuvenog nemačkog kluba u Ligi šampiona. Tomas Miler je večeras izjednačio rekord Marija Gomeza, koji je bio najbolji strelac od svih nemačkih fudbalera u istoriji elitnog takmičenja sa postignutih 26 golova.

Svoju blistavu statistiku u ova dva meča osmine finala imao je i Manuel Nojer. Najbolji golman sveta zabeležio je samo jednu intervenciju tom 180 minuta osmine finala sa Šahtjorom.

BAJERN – ŠAHTJOR 7:0 (2:0)
/Miler 4pen, 51, Boateng 34, Riberi 49, Badštuber 63, Levandovski 75, Gece 87/
Stadion: Alijans arena
Sudija: Vilijam Kolum (Škotska)

BAJERN (4-1-4-1): Nojer - Rafinja, Boateng, Badštuber (od '67 Dante), Alaba - Švajnštajger - Roben (od 19. Rode), Riberi (od 59. Bernat), Miler, Gece - Levandovski

ŠAHTJOR (4-2-3-1): Pjatov - Srna, Kučer, Rakickij, Ševčuk - Stepanenko, Fred - Daglas Kosta (od 79. Velington), Teišeira (od 70. Ilsinjo), Tajson (od 9. Krivcov) - Luiz Adrijano 

(FOTO: Action images)


tagovi

Robert LevandovskiNemackaMario GeceLiga šampionaFrenk RiberiEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara