Bajern na svakom meču gleda Fekira, sledi zvanična ponuda

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.10.18. | 18:23

Kiker plasirao priču da bi Francuz već ovog januara mogao u Minhen...

Bajern proteklog leta štedeo. Morao je da promeni trenera (došao Kovač umesto Hajnkesa), ali je procena bila da veterani poput Riberija i Robena mogu da izguraju još jednu sezonu, pa je donesena odluka da aktivnosti na pijaci prestanu onog momenta kada padne dogovor oko potpisa Leona Gorecke iz Šalkea, bez obeštećenja. I tako i bi. 

Rezultati za sada nisu dobri, posle osam kola u Bundesligi i četiri boda zaostatka za liderom iz Dortmunda, polako se javljaju dežurni kritičari koji kažu da su povučeni loši potezi tokom prelaznog roka i da je sve ovo što se događa trenutno rezultat lošeg rada sportskog sektora na fudbalskoj pijaci. Odavno je poznato da u upravi bavarskog giganta ne vlada baš idila, te da Henes i Rumenige imaju različite poglede na to u kom pravcu klub treba da s razvija, a tu se pre svega misli transfer strategiju. 

Izabrane vesti

Karl Hajnc Rumenige je dosta liberalniji i kaže da uskoro mora doći kada će Bajern kao jedan od najmoćnijih klubova sveta morati da za neku zvezdu iskešira 100.000.000 evra ili čak više. Henes tvrdi da takve "egzibicije" nisu neophodne i dok taj sukob mišljenja traje mediji već polako počinju da kuju planove Bavaraca za januar. Očigledno ubeđeni da će Rumenigeova biti poslednja... Kiker tako danas piše kako klub iz Minhena vrlo ozbiljno razmatra mogućnost da pošalje zvaničnu ponudu za Nabila Fekira. Momak koji je letos jednom nogom već bio u Liverpulu ostao je u Lionu, ali teško da će se tamo još dugo zadržati. Jednostavno, šampion sveta iz Rusije dostigao je cenu koju Žan Mišel Ola ne može da odbije. Navodi se da je Bajern spreman da izbroji čak 70.000.000 evra! 

I to nije prosta spekulacija. Kiker svoju priču potkrepljuje činjenicom da Bajernov skaut po imenu Loran Buser prati gotovo sve utakmice Liona ove sezone, te da je doneo najbolje ocene za Fekira sa meča protiv Šahtjora u Ligi šampiona. 

Ola nema baš mnogo manevarskog prostora zbog činjenice da Fekir uskoro ulazi u poslednju godinu ugovora, tako da još jedan "slučaj Liverpul" ne bi smeo da mu se dogodi. 

Igrački gledano, Nabil Fekir je ono što Bajernu i te kako treba, pogotovo ukoliko Hames Rodrigez ne ostane u Minhenu. Pa čak i ako bi Kolumbijac ostao, francuski kreativac može da ispunjava zadatke i na boku. Jasno je svima da Roben i Riberi neće doveka, a Koman i Gnabri za sada nisu pokazali da mogu da budu prve opcije, tako da...

Pitanje je samo šta rade u Liverpulu dok Bajern kuje svoje planove. 


tagovi

Nabil FekirZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara