""
""

Badu u nadoknadi vremena srušio evropske nade Verone (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.05.14. | 19:52

Di Natale se fantastičnim golom izjednačio sa Kurtom Hamrenom na sedmom mestu večne liste najboljih strelaca italijanskog šampionata

Verona je bila blizu da preuzme mesto koje vodi u Ligu Evrope makar na jednu noć, ali je u Badu u 92. minutu šokirao domaću publiku i postavio konačnih 2:2 (1:0).

Nije se odigralo ni 15 minuta utakmice kada je Alan oborio Agostinija u kaznenom prostoru i skrivio penal. Loptu u ruke je naravno uzeo Luka Toni, poslao Skufeta u pogrešnu stranu i postigao svoj 20. gol u sezoni. Italijanski veteran je najbolji igrač Verone ove sezone i glavni "krivac" što je do večerašnjeg neuspeha bila blizu mesta u kontinentalnom takmičenju mimo svih očekivanja. Pobedom bi klub sa stadiona Bentegodi preuzeo šesto mesto, ali je uspeo da prokocka prednost od dva gola.

Izabrane vesti

Ekipa Andree Mandrolinija je u 54. minutu povećala svoju prednost, Huanito Taleb je protutnjao po desnoj strani i sa same gol linije poslao loptu na drugu stativu gde ju je sačekao Islanđanin Halfredson, a onda šutirao u bliži ugao gola, a deluje kao da je Skufet malo pomogao veznom igraču protivnika da postigne gol.

Samo dva minuta kasnije veliki Antonio di Natale postiže jedan od najlepših golova u Seriji A ove sezone, i ujedno svoj 190. u karijeri, čime se izjednačio sa Kurtom Hamrenom na sedmom mestu večne liste najboljih strelaca italijanskog šampionata.

Šok za Veronu je stigao u drugom minutu nadoknade vremena kada je Emanuel Agijemang  Badu uputio udarac kroz prepuni kazneni i zatresao mrežu domaćina. 

Na ovom meču u igru nisu ulazili Srbi Dušan Basta, Željko Brkić i Boško Janković.

SERIJA A – 37. kolo

Subota:

Verona – Udineze 2:1 (1:0)
/Toni pen 14, Halfredson 54 – Di Natale 56, Badu 90+2/

20.45 Inter – Lacio

Nedelja:

12.30 Atalanta – Milan

15.00 Bolonja – Katanija

15.00 Kaljari – Kjevo

15.00 Livorno – Fiorentina

15.00 Sampdorija – Napoli

15.00 Sasuolo – Đenova

15.00 Torino – Parma

17.45 Roma – Juventus

(FOTO: Action images)


tagovi

VeronaUdinezeEvropaSerija ALuka ToniItalijaEmanuel Agijemang BaduAntonio di Natale

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara