""
""

Babirlo kao Pirlo: Dila izgorela u Humskoj! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.07.15. | 22:36

Partizan konstantnu inicijativu protiv prvaka Gruzije naplatio tek u 83.minutu posle sjajnog slobodnjaka Babovića- 1:0

Porođajne muke Partizana na putu ka Ligi šampiona prekinuo je Stefan Babović golom sedam minuta pre kraja protiv gruzijske DIle Gori.  Doživeo je vezista Partizana da mu ceo stadion aplaudira posle gola iz slobodnog udarca, iako su sa istočne tribine tražili da šutira Andrija Živković.

Izabrane vesti

 Pre tri godine trener Valete sa Malte uporedio je Babovića sa Andreom Pirlom, navijači Partizana pogrdno su igrača nazvali Babirlo, ali je on večeras pokazao da može da povede crno-bele ka važnom trijumfu.

Danima smo slušali od igrača i šefa stručnog štaba Partizana da ove sezone žele ozbiljno da napadnu Ligu šampiona,  ali taj cilj ostaće samo misaona imenica sa igrom koju su prikazali u većem delu večerašnje utakmice na stadionu u Humskoj.

Ruku na srce, navijači koji su došli da vide ovogodišnju evropsku premijeru crno-belih ne mogu da zamere fudbalerima na voljnom momentu. Trudili su se izabranici Zorana Milinkovića od prvog minuta, pritiskali sve linije tima iz Gruzije, ali rezultat takvog napora je bio veoma mršav.

Samo na momente je prvak Srbije delovao kao ekipa koja tačno zna šta hoće I kako da do cilja I dođe. A kada je I dolazio u situaciju da ugrozi mrežu Dile Gori, pre svih Nikola Ninković I Darko Brašanac, nije Partizan baš imao ni sreće.

U prvom delu utakmice crno-beli su pokušali da nametnu nešto brži ritam I delovalo je da bi to mogla da bude dobra formula za uspeh. Međutim, kako je vreme odmicalao, a bunker Gruzina nije popuštao, Partizan je počeo da gubi na svežini.

VIdelo se, doduše, da će Kamerunac Abubakar Oumaru u svakom slučaju predstavljati ozbiljno pojačanje za šampiona Srbije, dok se Valeri Božinov često vrlo sporo I tromo kretao, a Marko Jevtović na momente čini se podlegao pritisku debija u crno-belom dresu na evropskoj sceni.

Ninković je u prvom poluvremenu uglavnom pokušavao udarcima sa distance da iznenadi golmana slavnog prezimena Ševčenko, ali je ovaj svaki put izlazio ka pobednik iz tih duela. Brašanac je u drugom poluvremenu jednom pogodio prečku, dok je nedugo zatim priliku propustio i Babović.

Kada su u pitanju gosti, u drugom poluvremenu su se u nekim trenucima poprilično ohrabrili, izveli nekoliko kontranapada koji su pretili da budu opasni, pa se navijačima crno-belih podigla I kosa na glavi od mogućnosti da Gruzini naprave nešto ozbiljnije.

NIje šampionu Srbije pomogao ni ulazak kapitena Saše Ilića, odnosno svetskih omladinskih prvaka Andrije Živkovića i Ivana Šaponjića. Nije da ovaj trio nije pokušavao I uneo određenu živost u igru crno-belih, ali čini se da je Milinković I ranije mogao da ih pošalje na teren.

Ovako, navijačima Partizana ostaje da strepe uoči revanša u gruzijskom Goriju, gde prema svema prikazanom moraju da zapnu duplo više nego večeras, inače će I oni ispasti iz Evrope u sezoni kupanja. I ne samo to, svakako je ovaj duel probudio ne baš lepo sećanje na dvomeč sa jermenskim Širakom pre dve godine, kada je Partizan prošao, ali je prvak Srbije do poslednjeg trenutka plesao na ivici provalije.

PARTIZAN – DILA GORI  1:0
(Babović 83)

Stadion Partizana

Gledalaca: 20.000

Sudija: Bastijan Dankert (Nemačka)

Žuti kartoni: Papava, Marcvladze, Palavandišvili (Dila Gori)

Crveni karton: Palavandišvili u 82.minutu

PARTIZAN (4-3-3): Živković – Vulićević, Ćirković, Balažic, Petrović – Brašanac, Jevtović, Babović – Oumaru (Živković 61), Ninković (Ilić 72), Božinov (Šaponjić 77).

DILA GORI (4-4-2): Ševčenko – Kurcilava, Kvakhadze, Kvirkvelija, Navalovski – Papava, Razmadze, Palavandišvili, Gvalija – Iluridze, Martsvaladze. 


tagovi

Zoran MilinkovićStefan BabovićSrbijaFK PartizanLiga šampionaGruzijaGregor BalažicEvropaDila GoriAbubakar Oumaru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara