""
""

Rezervista Depaj srušio hrabre Sokeruse! Holanđani prvi do osmine finala (VIDEO)

Vreme čitanja: 6min | sre. 18.06.14. | 19:51

Van Galov tim posle dva preokreta zabeležio i drugu pobedu na SP koja im faktički garantuje prolaz u narednu rundu

Daleko od toga da su odigrali kao protiv Španije, ali Holanđani su ponovo bili raspucani i drugom pobedom na šampionatu sveta u Brazilu uspeli da obezbede plasman u drugu fazu takmičenja! Australijanci su dali sve od sebe, birili se najbolje što su umeli - i dobro im je išlo - ali ipak nisu imali ni snage ni kalibra da naprave iznenađenje: Australija - Holandija 2:3!

Nisu se uplašili Sokerusi mnogo snažnijeg rivala, igrali su hrabro i odlučno za šta su nagrađeni u dva navrata. Prvo kada je Tim Kejhil u u 21. minutu postigao evrogol i ponišio vođstvo koje je Lalama doneo Roben, a onda i 54. minutu, nakon što je Mile Jedinak uspešno relizovao najstrožu kaznu. 

Izabrane vesti

 

Činilo se tada da bi autsajder možda mogao do senzacije, ili makar jednog boda, ali Van Galovi izabranici tada ubacuju u petu i posle samo četiri minuta dolaze do izjednačenja - 2:2, strelac je bio Van Persi posle odličnog dodavanja Depaja.

Isti fudbaler je i odlučio pobednika u 68. minutu susreta, a njegovom golu prethodio je veliki promašaj Lekija sa nekih pet-šest metara. Depaj je ušao u finišu prvog dela zbog povrede Indija, ali je i pored toga bio jedan od najboljih na terenu. Taj njegov pogodak prelomio je utakmicu. Australijanci više nisu imali snage da se vrate.
----------------------------------------------------------------------------
AUSTRALIJA – HOLANDIJA 2:3
/Kejhil 21, Jedinak 54pen - Roben 20, Van Persi 58, Depaj 68/

Stadion: Beira-Rio; Porto Alegre.
Sudija: Đamel Haimudi (Alžir).

AUSTRALIJA (4-3-3): Rajan - MekGouen, Špiranović, Vilkinson,
Dejvidson - Jedinak, Mekej, Brešano (Bozanić) - Our (Tagart), Kejhil (Haloran), Leki.

HOLANDIJA (4-3-3): Silesen - Janmat, De Fraj, Flar, Blind - Martins Indi (Depaj),
De Jong, Snajder - De Guzman (Vajnaldum), Roben, Van Persi (Lens).
-----------------------------------------------------------------------------

PROČITAJTE KAKO JE MEČ TEKAO IZ MINUTA U MINUT I POGLEDAJTE SVE GOLOVE:

18.01: UTAKMICA JE POČELA!

18.06 - Pet minuta igre je prošlo u Porto Alegreu, za sada bez interesantnih detalja. Holanđani su počeli presingom, pritiskaju zadnju liniju Australije i pokušavaju da rivale nateraju na grešku. 

18.07 - Sokerusi ne žele da se predaju bez borbe. Sada i oni pokušavaju da odigraju agresivnije, da napadnu Holanđane pre nego što loptu prenesu na njihovu polovinu. Van Galovi izabranici još nisu ubacili u višu brzinu... 

18.10 - Posle jedne loše povratne lopte golman Holandije Silesen imao je malo problema, ali je ipak uspeo da ispuca loptu ispred Mekeja koja ga je ozbiljno pritisnuo. 

18.12 - Možda sada već možemo da kažemo da se Australijanci uopšte nisu uplašili moćnog rivala. Štaviše, sve češće napadaju i iako nema prilika deluju opasnije...

18.15 - Ni posle 15 minuta igre ništa bitno se nije dogodilo u Porto Alegreu. Prvi korner izveli su Aistralijanci i to je bilo zasad najopasnije što je neki tim uradio. 

18.18 - Holanđani su u 18. minutu prvi put ušli u šesnaesterac Australije. Van Persi je izveo slobodan udarac, neko u gužvi zakačio loptu glavom, ali Rajan je taj udarac lako ukrotio. To je i prvi udarac u okvir gola na utakmici...

18.20 - GOOOOLLLL! Roben! Ponajbolji fudbaler Lala sam je završio jednu solo akciju, ušao u šesnaesterac i rutinski savladao Rajana! Pravo ni iz čega! Gol pogledajte OVDE.

18.21 - GOOOOOLLLL! Auuu kakva golčina Kejhila!!! Evrogol za 1:1 samo što su Australijanci krenuli sa centra! Nešto slično kao Van Basten 1988. na Evropskom šampionatu u Nemačkoj. Bez dileme, ovo je najlepših pogodak dosadašnjeg toka prvenstva.

18.25 - Posle uspavanke u prvih 20 minuta videli smo dve paklene akcije i dva lepa gola. Ovaj drugi Kejhilov zaista je priča za sebe. Meč sada ponovo ulazi u nešto mirniji tok... Majstoriju napadača Sokerusa pogledajte OVDE

18.31 - Sjajna šansa za Australiju! Umalo 2:1. Leki je lepo probio po boku, ubacio loptu u šesnaesterac, na nju naleteo Brešano, ali njegov snažan udarac završio je iznad prečke. Australijanci opasno prete.

18.33 - Još jedna kolosalna prilika za Sokeruse! Špiranović se našao sam pred Silesenom posle jednog centaršuta, ali je promašio loptu i samo uspeo da je doda do golmana Holandije. Neverovatno! Australija bolja u ovim trenucima.

18.35 - Zanimljiva je situacija sada ukoliko želite da se kladite UŽIVO. Koeficijent na Holandiju rapidno raste...

18.37 - Zvuči neverovatno, ali je istinito: Australija ima i veći posed lopte (53:47) i više opasnih napada (11:6) i više udaraca u okvir gola (4:3). Ovakvu statistiku verovatno niko nije očekivao.

18.41 - Kako se bliži kraj prvog dela ritam utakmice opada. Kao da su i jedni i drugi zadovoljni ovim rezultatom pred odlazak na odmor. 

18.43 - Australijanci su očigledno dobro izanalizirali igru Lala. Uspeli su da spreče brze kontre (mada su iz te jedne koja se dogodila primili gol), a Van Persija su potpuno zatvorili tamo u špicu. Videćemo kako će Luj van Gal odregovati na poluvremenu, jer Holandiji je ovde prekopotrebna pobeda...

18.46 - Izmena u samom finišu prvog dela. Depaj ulazi umesto povređenog Martinsa Indija

18.48 - KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

Australijanci su pokazali da se sa njima nije šaliti. U prvih 45 minuta zapretili su više puta Silesenu, imali, slobodno se može reći više ozbiljnih prilika, a ona majstorija Kejhila učinila je se Van Gal i njegovi izabranici zabrinu pred nastavak. Videćemo kako će Holanđani regovati na poluvremenu. Jedno je sigurno, da se zaleću neće smeti, a tri boda su im potrebna kako bi obezbedili plasman u drugu fazu.

18.54 - Treba istaći da ima značajnih promena i kada su kvote u pitanju za ovaj susret. Ko veruje i dalje u Holandiju i odigra UŽIVO na keca moći će da zaradi mnogo bolje nego na početku susreta jer je kvota sada čak 1.60. Opet, ko voli da gađa iznenađenja tu je tip na Australiju. Koeficijent iznosi 7.25.

19.01 - POČELO JE DRUGO POLUVREME!

19.04 - Izmena koju je Van Gal napravio u finišu prvog dela trebalo bi da znači da će Holanđani u nastavku igrati ofanzivnije, jer Depaj igra bliže protivničkom golu od Martinsa Indija.

19.08 - Odličan udarac Snajdera u 51. minutu i lepa odbrana Rajana! Posle kornera Lale nisu uspele da ugroze gol Australije...

19.08 - Mark Brešano izlazi iz igre, na terenu je Bozanić.

19.10 - PENAL ZA AUSTRALIJU!

19.11 - Bozanić pokušao da centrira, a Janmata lopta pogađa u ruku! Sudija iz Alžira nije imao dilemu.

19.12 - GOOOOOOOOOOOLLLLL! 2:1 za Australiju! Mile Jedinak je prevario Silesena sa bele tačke!

19.14 - Kakav šok za Holanđane. Da li je to senzacija na pomolu? 

19.17 - GOOOOOOOOOOLLLLL! 2:2, Van Persi! Holandija se ekspresno vraća u život. Novi pogodak napadača Mančester junajteda. Rezervista Depaj ga je jako lepo 

19.18 - Gol Australije iz penala možete da pogledate OVDE, a izjednačenje Holanđana na 2:2 OVDE.

19.20 - Do kraja utakmice ostalo je još tridesetak minuta sa nadoknadom vremena. Pogledajte kako sada izgledaju KVOTE ako želite uživo da se kladite...

19.22 - Trenutno se ne dešava ništa zanimljivo na terenu, kao da oba tima čuvaju snagu za završnicu utakmice.

19.27 - GOOOOOOOOLLLLL! Memfis Depaj pogađa po treći put mrežu Kengura i to sa više od 25 metara! Sada je to novi preokret - 3:2 za Holandiju! VIDEO.

19.28 - Ali samo nekoliko trenutaka pre toga stopostotna šansa za Australiju, koju nije iskoristio Leki. Gađao je glavom sa pet metara pravo u Silesena. Kazna je bila brza i jako surova. 

19.29 - Sada su Australijanci možda i previše otvorili, skoro svaki napad Holandije je kontra, opasno prete Lale i veoma su blizu četvrtog pogotka. 

19.32 - Fantastičnu priliku ne koristi De Jong! Van Persi ga je idealno poslužio, ostavio mu loptu na desetak metara od gola, ovaj naleteo, ali gađao je pravo u Rajana. Igrao se 74. minut, sve je sada moglo da bude rešeno...

19.34 - Napadač Adam Tagart je na terenu. Zamenio je Oura. Kreću na sve ili ništa Sokerusi.

19.35 - Izmenu pravi i Van Gal. De Guzman se nije proslavio i svoje mesto morao je da ustupi Vajnaldumu.

19.37 - Još svega desetak kminuta plus nadoknade ostalo je do kraja... Slobodan udarac je za Australiju iz dosta dobre pozicije... Ništa od toga! Izblokiran udarac Jedinaka.

19.40 - Statistika sada govori u korist Holanđana, imaju Lale i više šuteva i veći posed lopte, ali neverovatno je da Australijanci potpuno pariraju tehnički mnogo boljem rivalu u broju uspešnih pasova. 

19.41 - Verovatno i poslednja šansa da nešto odigrate UŽIVO. Ima zanimljivih igara za finiš i jako lepih kvota...

19.44 - Van Persi ide na klupu, zaslužio je da predahne. Umesto njega ulazi Lens.

19.46 - Ostala je još nadoknada, izvesno je da su Holanđani zabeležili novu pobedu, odnosno da su samim tim obezbedili plasman u drugi krug.

19.49 - KRAJ UTAKMICE!

(foto: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalEvropaBrazil2014BBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara