"Matijas Kraneviter (levo)"
"Matijas Kraneviter (levo)"

Atletiko pazario 60 odsto novog Maskerana za 8.000.000 evra!

Vreme čitanja: 1min | uto. 18.08.15. | 19:21

As javlja da će Matijas Kraneviter u narednih nekoliko dana stići na Kalderon na lekarske preglede

Matijas Kraneviter (levo)Atletiko Madrid i River Plata postigli su dogovor! Mladi argentinski vezista Matijas Kraneviter postaće i zvanično Jorgandžija kroz nekoliko dana. Madridski As piše da je posao praktično sklopljen i da su preostali još samo neki sitni detalji koji će biti završeni do kraja dana, odnosno lekarski pregled.  

Nezvanično, Atletiko je za 8.000.000 evra dobio 60 odsto ovog mladog fudbalera koga mnogi porede sa Havijerom Maskeranom i predviđaju mu vodeću ulogu narednih godina u reprezentaciji Argentine. Iko su mu tek 22 godine Kraneviter imao veliko iskustvo pošto je od 2011, od kada je u prvom timu, odigrao blizu 100 mečeva za prvi tim Milionera.

Izabrane vesti

Matijas Kraneviter slovi za pravog razbijača na sredini terena, pa ne čudi što je Dijego Simeone insistirao na njegovom dovođenju. Dobro je poznato koliko strateg Atletika ceni takve fudbalere. Uostalom, i sam je dok je bio aktivan igrač gajio sličan stil. Simeone je još u junu govorio kako ovog momka vidi kao budući simbol argentinskog fudbala, ishvalio ga je na sva usta, tako da se još tada govorkalo kako bi Kraneviter mogao put Visente Kalderona. Kada su se uslovi stvorili, Čilo ni časa nije časio i odmah je ugrabio mladog asa Rivera. 

Poznat je još jedan detalj iz ovog posla, tačnije klauzula. Ko bude želeo da otkupi Atletikovih 60 odsto Matijasa Kranevitera moraće da iskešira 40.000.000 evra.

(foto: Action Images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraprelazni rok 2015Matijas KraneviterEvropaAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara