"Zakarija Bakali"
"Zakarija Bakali"

Atletiko kreće u ofanzivu – Zakarija Bakali stiže na Kalderon! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.07.14. | 10:31

Talentovano belgijsko krilo pojačaće navalu Čola Simeonea. Sa Grizmanom, Mandžukićem i 18-godišnjim Bakalijem biće to opet pakleno brz tim

Zakarija BakaliSezona iz snova i potom rasprodaja zbog koje se činilo da Jorgandžije neće biti ni senka ekipe koja je prošle godine delila lekcije rivalima. Ali, na Visente Kalderonu su izgleda krenuli u trošenje novca stečenog prodajom Dijega Koste, Filipe Luiza, Adrijana, Davida Vilje...  A u Atletiku već po navici prvu sređuju navalu ekipe, pa šta ostane za posle. Posle Marija Mandžukića, Antoana Grizmana i nažalost bolesnog Anhela Koree (računamo samo ofanzivni deo tima) u Madrid bi trebalo da stigne i Zakarija Bakali!

Ime koje možda ne znači mnogo onima koji ne prate pažljivo holandski fudbal, ali reč je o 18-godišnjem krilu PSV-a, jednom od najcenjenijih u Erediviziji, inače poznatoj po proizvodnji vrhunski talentovanih igrača. Ugledni De Telegraf, koji retko maši sa informacijama, trvdi da je dogovor već sklopljen, te da će Atletiko klubu iz Ajndhovena platiti između dva i tri miliona evra za Belgijanca marokanskog porekla.

Izabrane vesti

Inače, Bakali je najmlađi strelac het-trika u istoriji Eredivizije, a mediji su ga dovodili u vezu i sa Liverpulom. Zbog odbijanja da produži saradnju sa PSV-om prošle sezone je šansu dobijao na kašičicu.

Sa druge strane, madridska Marka piše da je Čelsi na adresu Atletika poslao ponudu od 25 miliona evra za brazilskog štopera Mirandu (o čijoj karijeri, interesantno, brigu vodi menadžer Žozea Murninja) , koji je bio i na meti Barselone i Mančester junajteda.

Atletiko, međutim, ne odustaje od cene propisane ugovorom – 30 miliona evra, ali ako Miranda bude insistirao na odlasku rastanak će biti neminovan.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zakarija BakaliŠpanijaPSV AjndhovenPrimeraHolandijaEredivizijaAtletiko MadridEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara