""
""

Arsenal prekinuo strašan niz Bajerna, ali nije ni prišao četvrtfinalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.03.14. | 22:35

Švajnštajger u 55. minutu raspršio sve nade Tobdžija, iako je samo dva minuta kasnije Podolski postavio konačan rezultat (1:1). Jedanaesterac u 90. minutu nije uspeo da iskoristi Miler, kojem je Fabijanski obranio udarac

Prekinut je fantastičan niz minhenskog Bajerna od 13 pobeda u svim takmičenjima, ali ni na trenutak nije bio ugrožen prolazak ekipe Đozepa Gvardiole u četvrtfinale Lige šampiona. Bavarci su odigrali jedan od lošijih mečeva na Alijanc areni u ovoj sezoni, ali su u revanšu osmine finlala sa Arsenalom došli do rezultata koji ih je odveo u među osam najboljih ekipa na Starom kontinentu – 1:1 (0:0).

Upravo je trijumf Bavaraca od 2:0 na Emirejtsu uticao na to da obe ekipe zataje u privih 45 minuta. Arsen Venger je na teren izveo izuzetno ofanzivnu ekipu, ali je u uvodnim minutima meča viđeno daleko manje uzbuđenja nego što se očekivalo.

Izabrane vesti

Arsenalu ofanziva na papiru nije donela gotovo ništa, dok je Bajern strpljivo držao loptu i prvi put pripretio u na isteku dvadesetog minuta. Ipak, loptu, koju je brzonogi Alaba ubacio u šesnaesterac, Roben nije najbolje zahvatio, pa Fabijanski nije morao da interveniše.

Najbliži pogotku u prvih 45 minta domaći igrači su bili u 26. minutu, kada je nakon sjajnog centaršuta Alkantare mrežu Lukasa Fabijanskog pogodio Havi Martinez, ali se Baskijac u tom trenutku nalazio u ofsajdu pa je arbitar Sven Moen poništio pogodak.

Daleko više uzbuđenja viđeno je u nastavku meča. Tipičan napad Bavaraca, sjajan prodor i asistenciju Riberija na sjajan način je iskoristio Bastijan Švajnštajger, ali je samo dva minuta kasnije usledio odgovor Tobdžija.

Podolski se stuštio ka golu domaćih u šesnaestercu srušio Lama, ali norveški sudija ostao nem, pa je Princ Poldi iz prilično teške situacije matirao Nojera i vratio svoj tim u igru.

Taj trenutak žestoko je uznemirio domaće igrače, ali i stučni štab koji su osuli paljbu po deliocu pravde, ali pomoći nije bilo.

U narednim minutima Arsenal je diktirao tempo, Žiru je imao kolosalnu šansu, ali je pritisak gostiju brzo opao, pa je usledio odgovor domaćih.

Najbolju priliku za promenu rezultata u 90. minutu imao je Tomas Miler, koji nije uspeo da iskoristi jedanaesterac. Lukas Fabijanski je uspeo da pročita udarac napadač Bajerna, lopta se dugo vrtela na liniji, ali nije ušla u gol, pa je poljski čuvar mreže uspeo da je izbaci van okvira gola.

Poslednji put Gvardiolina ekipa na Alijanc areni nije slavila 10. decembra 2013. godine protiv Mančester Sitija, u meču koji nije nije imao preveliki rezultatski značaj.

BAJERN – ARSENAL 1:1 (0:0) – prva utakmica 2:0
/Švajnštajger 55 – Podolski 77/

BAJERN: Nojer - Lam, Dante, Martinez, Alaba - Švajnštajger, Alkantara, Roben, Gece (od 59. Kros), Riberi (od 85. Miler) - Mandžukić

ARSENAL: Fabijanski - Sanja, Mertezaker, Koščienli, Vermaelen - Arteta (of 77. Gnabri), Čemberlen (od 84. Flamini), Kazorla - Ozil (od 46. Rosicki), Podolski, Žiru

(FOTO: Action images)


tagovi

NemackaLiga šampionaEngleskaBajern MinhenFrenk RiberiEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara