""
""

Arsenal i Žiru u seriji za prvo mesto, a Ozil pakuje kao nikad niko ranije... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.10.15. | 20:30

Vengerov tim preuzeo čelo tabele, a Francuz nastavio golgetersku seriju

Arsenal je prvi! Makar će prenoćiti na prvom mestu na tabeli, a možda i ostati tamo posle vikenda u zavisnosti od toga šta sutra urade mančesterski klubovi. Vengerov tim je liderku poziciju preuzeo posle pobede nad Evertonom od 2:1. Za Tobdžije je ovo četvrta uzatopna pobeda u Premijer ligi i prvi primljeni gol u poslednja četiri meča.

Izabrane vesti

Olivije Žiru je golovima u prethodnim mečevima naterao Arsena Vengera da ga vrati u prvu postavu i odgovorio na poverenje na najbolji mogući način. Francuz je nastavio golgetersku seriju pošto je postigao peti gol na prethodna četiri meča. Glavom je zatresao mrežu Karamela posle sjajne lopte Mesuta Ozila, ali i neodlučne intervencija Tima Haurda.

Inače, Ozil je ovom asistencijom ušao u istoriju Premijer lige. U ovom trenutku je igrač sa najboljim prosekom asistencija po meču. Uspešno gol dodavanje ima na svaka 197 minuta premijerligaškog fudbala.

Još jedan centaršut u 37. minutu je bio koban po Everton. Ovoga puta je zavrnuo Santi Kazorla, a Loran Koščielni opet iskoristio neodlučnost američkog golmana i glavom spustio loptu u mrežu. Dva gola glavom iz peterca idu na dušu Hauardu.

Tračak nade Evertonu je vratio Ros Barkli koji je u 44. minutu krunisao kontranapad gostiju, tako što je njegov šut sa 20 metara Gabrijel Paulista skrenuo u sopstvenu mrežu. Ipak, to je bilo sve od Evertona, a da je Žiru bio malo precizniju u nastavku, Arsenal je mogao i do ubedljivije pobede. 

PREMIJER LIGA – 11. KOLO:

Subota:
Aston Vila – Svonsi 1:2 (0:0)
/Dž. Aju 62 - Sigurdson 68, A. Aju 87/ 

Lester – Kristal Palas 1:0 (0:0)
/Vardi 60/

Norič – Vest Bromvič Albio 0:1 (0:0)
/Rondo 47

Stouk – Votford 0:2 (0:1)
/Dini 43, Abdi 69/

Vest Hem – Čelsi 2:1 (1:0)
/Zarate 17, Kerol 79 – Kejhil 56/

Arsenal – Everton 2:1 (2:1)
/Žiru 36, Koščielni 38 - Barkli 44/

Nedelja:
14.00 Sanderlend – Njukasl
16.05 Bornmut – Totenhem
16.05 Mančester Junajted – Mančester Siti
18.15 Liverpul – Sautempton

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaOlivije ŽiruMesut OzilLoran KošćelniEvropaEvertonEngleskaArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara