""
""

Armija položila oružje u gradskom derbiju, Hulk, Dani i Vicel samleli Tom! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.10.13. | 15:30

Ni u devetom uzastopnom ligaškom dvoboju aktuelni šampion Rusije nije uspeo da savlada ljutog protivnika

Ako nastave sa serijom očajnih rezultata, fudbaleri moskovskog CSKA mogu polako se oproste od borbe za titulu u ruskoj Premijer ligi. Aktuelni šampion doživeo je treći poraz u poslednja četiri meča i tako produbio krizu koja traje od starta šampionata. Ovog puta moskovska Armija kapitulirala je pred naletom silnog Dinama - 2:0.

Dinamo je potpuno zasluženo osvojio tri boda u gradskom derbiju, gotovo svih 90 minuta nadigrao ljutog rivala i na kraju razbio četu Leonida Slutskog, koja već duže vreme ne može da se sastavi.

Izabrane vesti

Tokom prvih 45 minuta nije viđeno previše kvalitetnog fudbala, a ni izglednih šansi da se ugroze golovi dvojice čuvara mreža. Ipak, u drugom delu igre i to se promenilo. Dinamo je dodao gas i sa dva izuzetno lepa pogotka naterao igrače CSKA da pognute glave napuste teren.

Led je probio Kristijan Noboa u 56. minutu utakmice, kada je sa nekih 20-ak metara od gola uputio fantastičan udarac i matirao nemoćnog Akinfejeva, koji se celom svojom dužinom ispružio u pokušaju da spreči pogodak, ali nije uspeo...

U nastavku utakmice CSKA je počeo malo da napada, imao nekoliko prilika, ali su Honda, Musa i Vitinjo bili neprecizni. Igrači Dinama uspeli su da izdrže blagi pritisak domaćina, a potom i kaznili rivala za sve propuštene prilike. Gol odluke postigao je Aleksandar Kokorin u 90. minutu susreta, kada je iskoristio sjajan lob pas Igora Denisova i time, gotovo izvesno, šampiona Rusije hiljadama milja udaljio od borbe za titulu.

U još jednom meču koji se igrao u Moskvi fudbaleri Spartaka nisu uspeli da iskoriste ulogu favorita u susretu sa Terekom, pa je meč završen rezultatom 0:0.

Fudbaleri Zenita savladali su Tom iz Tomska rezultatom 3:0 i učvrstili svoju poziciju na vrhu ruskog šampionata. Golove za tim iz Sankt Peterburga postigli su Hulk u 18, Dani u 41. i Vitsel u 64. minutu.

Rostov Miodraga Grofa Božovića je bio na pragu velike pobede u Krasnodaru, dva puta je imao vođstvo, ali je iskusni francuski napadač Đibrili Sise spasao Kubanju bod.

PREMIJER LIGA RUSIJE, 12. kolo

Petak:

Volga – Amkar 0:2 (0:1)
/Peev 44p, 56p/

Subota:

Ural – Krasnodar 0:2 (0:0)
/Žoažinjo 51, Pereira 65/

Krila Sovjetov – Lokomotiva Moskva 2:2 (2:0)
/Kornilenko 18 penal, 39 – N'Doje 47, Mikalik 64/

Nedelja:

CSKA Moskva – Dinamo Moskva 0:2 (0:0)
/Noboa 57, Kokorin 90/

Spartak Moskva – Terek Grozni 0:0

Tom – Zenit 0:3 (0:2)
/Hulk 18, Dani 41, Vitsel 64/

Rubin – Anži 5:1 (2:0)
/Vakaso 11, Rjazantsev 29, Muhametšin 70, Azmun 90+1, Eremenko 90+5pen - Abdulavov 84/

Kubanj – Rostov 2:2 (0:1)
/Balde 48, Sise 72 - Džjuba 19, 51/

(FOTO: Guliver/ Getty Images)


tagovi

CSKA MoskvaDinamo MoskvaEvropaKristijan NoboaPremijer ligaRusijaZoran Tošić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara