""
""

APEL DELIJAMA I GROBARIMA PRED DERBI: Krenite na vreme, ne pravite koreografije, ne dolazite u grupama...

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.05.13. | 12:52

Održan sastanak predstavnika večitih rivala, Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice superligaša u MUP-u! Generalni sekretar crno-belih Darko Grubor preneo zajednički apel

 

Kao što je običaj pred svaku utakmicu visokog rizika, a posebno pred okršaje Crvene zvezde i Partizana, u MUP-u je u utorak održan sastanak predstavnika večitih rivala, Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice superligaša.

Izabrane vesti

Kao što to obično biva u kordinaciji sa policijom precizirani su svi detalji oko organizacije 144. derbija, nakon čega je odlučeno da generalni sekretar Partizana Darko Grubor iznese zajednički apel navijačima.

Grubor je istakao da će na dan meča blagajne raditi skraćeno, samo do 17.00 časova, odnosno da će se kapije stadiona u Humskoj otvoriti već u 17.30, dva sata pre početka utakmice. Sve dogovoreno kako bi se izbegle velike gužve na ulazima i eventualni incidenti.

"Apelujemo da se dodje na vreme na stadion, kao i da navijači dolaze pojedinačno, eventualno u malim grupama, a nikako u velikim i da svako sedne na mesto koje je predvidjeno na ulaznici. Stadion će biti blokiran ceo dan u formi dva prstena kao za evropske utakmice i postojaće kontrola na prilazu i na samom ulazu", poručio je Grubor.

On je još istakao da postoje indicije da će biti pokušaja falsifikovanja ulaznica i upozorio sve one koji planiraju tako nešto da rade da odmah odustanu, jer će biti prepoznati. Takođe, navijači su upozoreni da ne prave koreografije od papira ili kartona, kako bi bila izbegnuta mogućnost da dođe do požara.

Kada je u pitanju sama bezbednost na stadionu, Grubor je rekao sledeće:

"Video nadzor biće pojačan, osim naših, policija će instalirati i svoje kamere na samim tribinama, a sve u cilju brže identifikacije počinilaca eventualnih nereda", upozorio je Grubor i dodao da će na stadionu biti prisutni javni tužilac i sudija za prekršaje, tako da će u slučaju većih nereda počinioci odmah biti procesuirani.

(foto: MN Press)


tagovi

144. večiti derbiFK Crvena zvezdaDarko GruborFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara