"Antić"
"Antić"

Antić pred finale Lige šampiona: Realu je potrebnija pobeda, Atletiko odražava Simeonov karakter

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.05.16. | 17:38

"Onaj ko ima više loptu u nogama ima bolju situaciju na terenu. Kontroliše igru. Međutim, Jorgandžije ne dele tu filozofiju, taj tim igra isto ma gde lopta bila", ističe bivši trener tri najveća španska kluba

AntićReal i Atletiko Madrid u subotu izlaze na bojno polje u Milanu kako bi odmerili snage u borbi za prvaka Evrope, a jedan od pozvanijih ljudi sa naših prostora koji bi mogao da prokomentariše ovaj meč je Radomir Antić.

Čovek koji je u karijeri sedeo na klupi oba kluba.
"Dve godine kasnije ponavlja se finale. Ova dva tima ne mogu da se porede pošto su oba tima imala vremena da se pripreme. Ovo je fudbal na najvišem nivou i očekujem prilično izjednačen meč. Naravno, moja prošlost je mnogo više vezana za Atletiko Madrid, ali je i jasno da je Realu ova pobeda potrebnija jer je to jedan od najvećih klubova na svetu, ako ne i najveći. Oni žele da osvoje svako takmičenje u kom učestvuju. Ovim trofejom bi spasili sezonu", istakao je Antić u razgovoru za Top Eleven.

Izabrane vesti

POGLEDAJTE MOZZART KVOTE ZA OVU UTAKMICU

Uporedio je Antić Simeonea i Zidana kada su bili fudbaleri.
"Čolo je bio u mom timu kada smo osvojili duplu krunu pre 20 godina. Bio je veoma važan fudbaler za nas. Zidan je igrač koji je obeležio jednu eru. Njegovi golovi u finalu protiv Brazila, pa onaj glavom... Oba igrača su imala sreću da odigraju najbolje u odlučujućim momentima. Pamtimo i Zidanov volej protiv Leverkuzena".

Ističe iskusni stručnjak da je karaktet igrača jako važan.
"Nije dovoljno samo šutirati loptu. Bitno je kakav je karakter kod igrača, posebno u važnim mečevima. Zidan je napravio dobru atmosferu kada je preuzeo klub od Beniteza. On zna da dobra atmosfera pravi dobar tim. Simeone vodi ekipu četiri i po godine. Ima konstantnost. Koji god igrač dođe ukopi se. Njegova ekipa potpuno odražava njegov karakter".

Na kraju, Antić kaže da je igra Jorgandžija pomalo u suprotnosti sa osnovama fudbala.
"Onaj ko ima više loptu u nogama ima bolju situaciju na terenu. Kontroliše igru. Međutim, Atletiko ne deli tu filozofiju, taj tim igra isto ma gde lopta bila", zaključio je Antić.

Finalni meč Lige šampiona igra se u Milanu u subotu od 20.45.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Zinedin ZidanŠpanijaReal MadridRadomir Antićmeđunarodni fudbalLiga šampionaEvropaDijego SimeoneAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara