"Pekerman i Martino"
"Pekerman i Martino"

ANKETA: Ko će biti novi selektor Argentine?

Vreme čitanja: 1min | uto. 29.07.14. | 20:18

Glavni kandidati Tata Martino i Hose Pekerman

Pekerman i MartinoMundijalska giljotina posekla je još jednu glavu. Kao što se i pretpostavljalo, Alehandro Sabelja više nije selektor Argentine. Stručnjak koji je dogurao do finala Svetskog prvenstva u Brazilu zvanično je podneo ostavku na funkciju, koju bi fudbalski savez južnoameričke zemlje trebalo da usvoji već sutra.

Kad je reč o kandidatima za Sabeljinog naslednika na mestu selektora Argentine, tamošnji mediji tvrde da su favoriti Herardo Tata Martino i Hose Luis Pekerman.

Izabrane vesti

Bivši trener Barselone, koji je posle neuspešne misije na Nou Kampu raskinuo ugovor sa Kataloncima, uživa ogromno poverenje prve zvezde reprezentacije Lionela Mesija i ukoliko on bude konsultovan – a nikog ne bi iznenadilo da tako i bude, jer se priča da je sličan proces bio i prilikom dolaska u Barsu – Martino će dobiti priliku da vodi državni tim.

Njegov najveći rival u ovom trenutku je Pekerman koji je napravio čudo sa Kolumbijom na Prvenstvu sveta. Među Kafeterosima je stekao status legende, počasni je građanin te zemlje, ima važeći ugovor sa nacionalnim savezom i to bi mogla da bude prepreka eventualnom povratku u Argentinu, koju je vodio u periodu od 2004. do 2006, ali sve što je uspeo da uradi jeste da bude finalista Kupa konfederacija 2005, kad je poražen od Brazila (1:4).

Među kandidatima su, navodno, još Dijego Simeone, Ramon Dijaz, Mileg Ruso, Manuel Pelegrini, ali nijedna od tih opcija u ovom trenutku ne deluje kao realno rešenje.

(FOTO: Action images)


tagovi

Tata Martinomeđunarodni fudbalHose PekermanArgentinaAlehandro Sabelja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara