""
""

Anelka - Ronaldinjo! Posle 12 godina majstori opet igraju zajedno

Vreme čitanja: 1min | ned. 06.04.14. | 13:14

Kontroverzni Francuz potpisao za brazilskog prvoligaša Atlertiko Mineiro

Večiti globtroter svetskog fudbala Nikola Anelka je otvorio novo poglavlje u svojoj kontroverznoj karijeri i blago rečeno iznenadio svetsku fudbalsku javnost. Francuski golgeter je potpisao ugovor sa brazilskim Atletiko Mineirom. To je danas na Tviteru potvrdio predsednik tog kluba Alesandre Kalil.

Izabrane vesti

Anelka je bez angažmana otkako je 14. marta napustio Vest Bromvič Albion, posle skandala oko proslavljanja gola kada je simulirao neku vrstu nacisitičkog pozdrava. Imao je nekoliko ponuda, pre svega iz domovine, ali se odlučio da na opšte iznenađenje prihvati onu iz Brazila i posle Klarensa Sedorfa je najveće evropsko fudbalsko ime koje će zaigrati u ovoj zemlji.

Tako će Anelka posle 12 godina opet zaigrati u tandemu sa brazilskim majstorom Ronaldinjom, prvom zvezdom Mineira. Njih dvojica su u sezoni 2001/02 zajedno igali za Pari Sen Žermen.

Anelki će ovo biti 12 različiti klub u bogatoj karijeri, a prethodno je branio boje PSŽ, Arsenala, Real Madrida, Liverpula, Mančester Sitija, Fenerbahčea, Boltona, Čelsija, Šangaja, Juventusa i Vest Bromvič Albiona. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Vest Bromvič AlbionRonaldinjoPremijer ligaNikola Anelkameđunarodni fudbalJužna AmerikaEngleskaEvropaBrazilAtletiko Mineiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara